Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Odvolaný gól, neodpískaná penalta. Rozhodčí by měl situace vysvětlit, zlobil se Xavi

Fotbalisté Barcelony po porážce 0:1 na hřišti Interu Milán nemohli přijít na jméno slovinskému sudímu Slavku Vinčičovi. Trenéra Xaviho rozlítila především situace z nastaveného času, kdy se jeho tým dožadoval penalty po ruce obránce Denzela Dumfriese. Katalánci prohráli na stadionu Giuseppeho Meazzy 0:1 a výrazně si zkomplikovali boj o postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Barcelona

Dumfries se v závěru duelu snažil odhlavičkovat vysoký centr z vlastního pokutového území, míč mu ale dopadl na ruku. Kvůli tomu se nedostal k zakončení Ansu Fati.

"Jsem naštvaný, nikdo nechápeme, proč rozhodčí nezapískal. Rád bych si s ním o tom promluvil, ale nedozvěděl jsem se nic. Rozhodčí by měl přijít a takovou situaci jasně vysvětlit, rozhoduje to o celém utkání. Proto jsem tak naštvaný, je to velká nespravedlnost," řekl naštvaný Xavi.

Hosté se nemohli smířit s verdiktem sudího tím spíš, že pár minut před kontroverzním momentem odvolal Vinčič vyrovnávací branku Pedriho. Před jeho gólovou střelou totiž zahrál podobným způsobem rukou shodou okolností Fati.

"Vysvětlovali nám, že pokud si hráč pomůže ke gólu rukou, nemůže platit. Tady ale trefil míč do ruky jiného hráče, navíc zblízka po teči brankáře Onany. Teď už s tím ale nic neuděláme," prohlásil obránce Eric García.

O výsledku zápasu tak rozhodla jediná trefa Hakana Calhanoglua z nastavení prvního poločasu. Turecký záložník si navedl míč na osu hřiště a zpoza vápna se trefil přesně k tyči.

"Ukázali jsme, že jsme tým. Můžu jenom poděkovat spoluhráčům, odvedli jsme skvělou práci proti nejlepšímu mužstvu v Evropě, které hraje vynikající fotbal. Bojovali jsme až do konce a vítězství jsme si zasloužili," řekl Calhanoglu.

"Krásný večer, důležitá výhra. Takový výsledek nás povzbudí do dalších zápasů," uvedl kouč Interu Simone Inzaghi, jehož tým se v úvodu sezony trápí a v lize je až devátý. "Prohráváme i vyhráváme společně. Po výborném výkonu jsme zdolali jeden z nejlepších týmů světa. Stále jsme ale ještě nic nedokázali," upozornil Inzaghi.

Inter porazil Barcelonu po pěti zápasech a poprvé od roku 2010. "Nerazzurri" tak mají v "plzeňské" skupině C před odvetou v Katalánsku tříbodový náskok na svého soupeře. První Bayern Mnichov je zatím stoprocentní.

"Zlepšili jsme se až ve druhém poločase, do zápasu jsme se ale dostávali pomalu. Nebyl to dobrý výkon. Teď je to složitá situace. Zbývají nám tři důležité zápasy, ve kterých se pokusíme uspět," dodal Xavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články