Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Odveta jen z povinnosti, nebo zázrak? V Madridu i Dortmundu jsou karty rozdány jednoznačně

Dnes večer pozná Liga mistrů první dva účastníky čtvrtfinále. Velmi nadějnou pozici budou v odvetách hájit fotbalisté Realu Madrid, respektive Tottenhamu. Obhájci prestižní trofeje totiž v úvodním osmifinálovém duelu loupili v Amsterdamu, kde vyhráli 2:1, "spurs" ve Wembley deklasovali Dortmund 3:0. Proběhne očekávaný scénář, nebo se Ajaxu či Borussii povede senzační comeback? Sestřihy utkání sledujte od 23:00 na programu ČT sport.     

Matthijs de Ligt z Ajaxu v hlavičkovém souboji s Casemirem z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Wolfgang Rattay

Real Madrid - Ajax

Ajax sice před vlastními příznivci Real přehrával, jenže vedoucí gól neplatil po zásahu videorozhodčího a v 60. minutě poslal hostující mužstvo do vedení Karim Benzema. Za čtvrt hodiny sice vyrovnal Hakím Zijach, ale těsně před koncem stanovil konečný výsledek střídající Marco Asensio. "Bílý balet" tak zdolal amsterdamského soupeře v sedmém pohárovém střetnutí po sobě.

"Chceme Ajax porazit i doma a postoupit. Tento tým má charakter, každý tvrdě pracuje, abychom se zlepšili v ofenzivě a stříleli víc gólů. To je náš úkol," řekl trenér Realu Santiago Solari. "Podle mě u nás Ajax nemá co ztratit. Čeká nás nebezpečný zápas proti mladému celku a devadesát náročných minut. Musíme být trpěliví," doplnil záložník Luka Modrič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ajax Amsterdam - Real Madrid

Real se však v současnosti trápí. Na stadionu Santiaga Bernabéua dokonce prohrál poslední tři soutěžní klání - s Gironou a dvakrát s Barcelonou. Katalánskému rivalovi totiž Madridští podlehli jak v odvetě semifinále Španělského poháru (0:3), tak i v sobotním ligovém El Clásicu (0:1).

Vítězové posledních tří ročníků Champions League se navíc budou muset obejít bez stopera Sergia Ramose. Kapitán Realu dostal od UEFA dvouzápasový trest za to, že si v Amsterdamu nechal úmyslně dát žlutou kartu.

Dortmund - Tottenham

"Spurs" sice úvodní osmifinále s Borussií jednoznačně ovládli, ale o výsledku rozhodli až ve druhém poločase. Na londýnském Wembley se postupně trefili Son Hung-min, Jan Vertonghen a náhradník Fernando Llorente. Německý klub tím vyrovnal nejtěžší porážku v evropských pohárech a zmíněnému soupeři podlehl už potřetí v řadě.

"Doma potřebujeme podat špičkový výkon a v pravý čas střílet góly. Myslím, že můžeme dokázat nemožné," prohlásil kapitán Dortmundu Marco Reus, jehož tým vyhrál jediné z posledních sedmi soutěžních střetnutí a bundesligovou tabulku vede už jen o skóre před Bayernem Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Dortmund

Tottenham může postoupit mezi nejlepší osmičku LM podruhé v historii, předtím se mu to podařilo jen v roce 2011. Třetí celek anglické Premier League však venku prohrál poslední čtyři soutěžní utkání. "Výsledek 3:0 je velmi dobrý, ale musíme ještě naši práci dokončit," upozornil trenér Mauricio Pochettino.

"V Dortmundu nás čeká velmi těžký duel. Bude klíčové, abychom byli v lepší kondici než proti Arsenalu," připomněl argentinský kouč remízu 1:1 ze sobotního londýnského derby.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články