Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Odteď mám video rád, komentoval brzkou penaltu vysmátý Salah

Zatímco před rokem musel útočník Mohamed Salah opustit finálovou scénu Ligy mistrů v slzách kvůli zranění už po 30 minutách, v sobotu zažil zcela rozdílné pocity. Šestadvacetiletý egyptský kanonýr totiž ve druhé minutě finále proti Tottenhamu otevřel skóre z pokutového kopu a nasměroval Liverpool k vítězství 2:0. Po zápase v dobrém rozmaru velebil video, které penaltový verdikt posvětilo.

Mohamed Salah z Liverpoolu s trofejí pro vítěze Ligy mistrů
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Už po 22 sekundách hry se míč po centru od Sadia Maného odrazil ve vápně od hrudníku do ruky záložníka Tottenhamu Moussy Sissoka a slovinský sudí Damir Skomina ukázal na "bílý bod". Nizozemský videorozhodčí Danny Makkelie výrok po krátké konzultaci potvrdil. 

"Od příští sezony uvidíme videorozhodčího i v Premier League. Uvidíme, co to přinese. Ale odteď mám video rád," řekl s úsměvem Salah, který zaznamenal druhý nejrychlejší gól finále Ligy mistrů v historii.

Loňská porážka s Realem Madrid 1:3 podle něj Liverpoolu v sobotním finále v Madridu hodně pomohla. "Byla to pro nás strašně důležitá zkušenost. Každý z nás odvedl maximum. Nebyl to od nikoho žádný skvělý individuální výkon, ale jako tým jsme byli naprosto brilantní. Myslím, že jsme si to zasloužili."

Před rokem si při finále bolestivě poranil rameno po souboji s kapitánem Realu Sergiem Ramosem. Kvůli zdravotním problémům scházel i v odvetě letošního semifinále s Barcelonou, ale proti Tottenhamu už nechyběl.

"Jsem nadšený, že jsem mohl hrát druhé finále po sobě a konečně si zahrát celých 90 minut. Musel jsem za svou kariéru hodně obětovat, abych tohohle dosáhl. Z vesnice jsem přišel do Káhiry, musel jsem opustit rodiče. Je pro mě neuvěřitelné, že se Egypťan dostal na tuhle úroveň," zakončil Salah.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články