Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Odepisovaný Moyes věří v postup, Guardiola United nepodceňuje

Manchester - Fotbalisté Manchesteru United v této sezoně tápou, v Lize mistrů jim ale zatím většina zápasů vychází. "Rudí ďáblové" to potvrdili v úvodním čtvrtfinále, v němž potrápili obhájce titulu Bayern Mnichov. Kritizovaný kouč David Moyes po remíze 1:1 věří, že jeho svěřenci mají v odvetě v Německu velkou šanci zabojovat o překvapivý postup. "Snad jsme ukázali, že máme na to se s nimi měřit a hrát těsné zápasy. V odvetě musíme skórovat," řekl Moyes.

Trenéři David Moyes a Pep Guardiola
zdroj: Isifa

Manchester dokonce od 58. minuty vedl poté, co se trefil Nemanja Vidič, devět minut nato však srovnal Bastian Schweinsteiger. "Jsem trochu zklamaný, že jsme inkasovali vyrovnávací gól, ale byl to velmi dobrý výkon," pochvaloval si Moyes, kterého část fanoušků po špatných výsledcích v sezoně vyzývá k rezignaci.

Fergusonův nástupce je přesvědčen, že Manchester v odvetě má na to postoupit. Zvlášť když Bayern v domácích zápasech s anglickými soupeři nijak nezáří. Předloni prohrál v Allianz Areně na penalty finále s Chelsea, vloni podlehl Manchesteru City i Arsenalu a v předešlém kole s "Kanonýry" jen remizoval.

Bayern byl po úterním duelu celkem spokojený, výsledek 1:1 do domácí odvety kouč Pep Guardiola bral. "Dokázali jsme vstřelit gól venku, což je docela důležité. Nesmíme zapomínat, že Manchester je stále jeden z nejlepších klubů na světě," uvedl.

Čerstvý německý šampion se ale v odvetě bude muset obejít bez dvou hráčů. Chybět budou vyloučený záložník Schweinsteiger a stoper Javi Martínez, který bude pykat za žluté karty. Guardiola bude mít naopak k dispozici středního obránce Danteho, jenž kvůli karetnímu trestu nehrál na Old Trafford.

"Samozřejmě je oslabení, když vám chybějí takoví dva hráči. Ale budeme mít zpět Danteho a s ním postoupíme do dalšího kola," prohlásil ofenzivní záložník Arjen Robben. Guardiola je podobně optimistický. "Je nebezpečné, když jdete do odvety s výsledkem 1:1, ale naprosto věřím svým hráčům. Pokusíme se vyhrát a jsem si jistý, že se nám to povede," dodal Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - Bayern Mnichov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články