Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obránce Ludogorce vychytal penaltový rozstřel a postup do Ligy mistrů

Sofia - Na tréninku Razgradu obránce Cosmin Moti občas z legrace chytal penalty, nikdy ho ale nenapadlo, že se do branky postaví i při zápase, navíc v rozstřelu o postup do Ligy mistrů.V odvetě 4. předkole Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť však neměl po vyloučení brankáře Stojanova na vybranou a nakonec se stal nečekaným hrdinou. V rozstřelu jednu penaltu dal, dvě chytil a dovedl fotbalisty Ludogorce poprvé do základní skupiny. 

Je nám líto, video expirovalo.
Penaltový rozstřel v utkání Ludogorec - Steaua

"Je to neuvěřitelné, je to jako sen," citoval server UEFA Motiho, pro kterého byl postup o to cennější, protože v minulosti působil v Dinamu Bukurešť, velkém rivalovi Steauy. "Byl to šílený zápas. V jednu chvíli jsme byli tak blízko, pak zase daleko a nakonec jsme vyhráli. Byl to největší zápas mého života a nikdy na něj nezapomenu," uvedl.

"Občas z legrace chytá"

Ludogorec měl v zápase na kahánku. První duel se Steauou prohrál 0:1 a dlouho to vypadalo, že odveta skončí bezbrankovou remízou. Do prodloužení poslal utkání gólem až v 90. minutě Wanderson. Moti se postavil do branky minutu před koncem prodloužení po vyloučení Stojanova, který vyběhnutím a následným faulem hasil stoprocentní šanci Steauy. Brankářská premiéra to pro něj nebyla, co však následovalo, ale nikdo nečekal.

"Když trénujeme penalty, občas z legrace chytá. Proto jsem se ho zeptal, jestli nechce jít do branky," uvedl trenér Georgi Dermendžijev. "Řekl jsem mu, ať do poslední chvíle čeká. Má dobré reflexy a instinkt, ale i tak je to neuvěřitelné. Vždyť ještě nikdy netrénoval v rukavicích," prohlásil kouč Razgradu.

"Je to tak, při zápase jsem ještě nechytal. Na tréninku si na brankáře občas hraju, ale teď to bylo poprvé v rukavicích," řekl Moti. "Spoléhal jsem na svůj instinkt, protože jsem neměl moc na výběr. Snažil jsem se na poslední chvíli vystihnout směr. Díky bohu se mi to dvakrát povedlo a jsme tam. Jsme v Lize mistrů, to je prostě neuvěřitelné," dodal.

Brankář Stojanov: Abych se bál o místo v sestavě

Za penaltové představení spoluhráče pochválil i vyloučený Stojanov, který navíc v nadsázce přiznal, že by se měl začít bát o místo v sestavě. "Vypadá to, že máme v týmu až mnoho brankářů," usmál se. "Když jsem viděl, že si Cosmin bere rukavice, byl jsem v klidu. Nikde není psáno, že se mnou bychom rozstřel zvládli. Byl to šílený zápas," přidal.

Devětadvacetiletý rumunský stoper se tak výrazně zapsal do historie Ludogorce a možná se dočká i dalšího ocenění. Majitel klubu Kiril Domuščev po zápase prohlásil, že po Motim pojmenuje tribunu na stadionu v Razgradu. "Je to skvělý hráč, má charakter. Kéž bychom měli víc takových fotbalistů," uvedl.

Motiho výkon ale přidělal vedení klubu i starosti. Ludogorec kvůli nevyhovujícímu stadionu v Razgradu hrál předkola na stadionu v Sofii, jenže pro základní skupinu není ani ten dostačující. "Doufám, že nám dovolí tady hrát. Jinak budeme muset nastupovat v Albánii nebo Makedonii," prohlásil Domuščev. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články