Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Novák varuje Slavii: Midtjylland je doma opravdu silný, mírně ho favorizuji

Mohl by to prý být ještě lepší výkon než před týdnem v Edenu (0:0). Tak vidí obránce Filip Novák, jak by se mohl ve středeční odvetě 4. předkola Ligy mistrů prezentovat Midtjylland. Právě za něj český reprezentant dříve hrál, a protože tým velice dobře zná, mírně favorizuje Dány před Slavií. "Ty šance se malinko změnily," přiznává.

Filip Novák v dresu Midtjyllandu
zdroj: AP autor: Jens Dresling

"Slavia doma neinkasovala, což je hodně důležité, když se hraje na dva zápasy. Na druhou stranu hraje se v Dánsku, kde budou domácí opravdu silní. Někdo si myslí, že je to 50 na 50, já mírně favorizuju Midtjylland doma," řekl Novák.

Nepřekvapilo jej, že Midtjylland byl v úvodním zápasu v Edenu nebezpečnější a na rozdíl od Slavie měl nejméně dvě gólové šance.

"Rozhodně jsem výkonem Midtjyllandu překvapený nebyl. Vím, jak kvalitní mužstvo to je. Naopak si myslím, že mají ještě na víc. Myslím, že v odvetě se to ještě trošku změní a podají ještě lepší výkon. Takže Slavia si určitě musí dát pozor. Strašně se na tu odvetu těším a jsem zvědavý, jak to celé dopadne," uvedl hráč Fenerbahce Istanbul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Midtjylland

V Midtjyllandu působil od léta 2015 do předloňského ledna. "Moc se toho u nich nezměnilo, akorát rozestavení. Před třemi lety jsme hrávali na tři obránce. Bylo to 3-5-2. Teď to trenér změnil a hrají na 4-3-3 nebo 4-5-1. Co se týče celkového pojetí, hodně upřednostňují standardky, dávají si na tom záležet. Samozřejmě rychlé brejky. To vše jsme hráli i my, když jsem tam byl. Je to podobná hra, akorát se změnilo pár hráčů."

Stejně jako v prvním utkání v Edenu očekává i v odvetě v Herningu velkou taktickou bitvu. "Je pravda, že ty týmy jsou hodně podobné. První zápas byl hodně takticky svázaný. Slavia hrála a Midtjylland vyčkával na ty svoje brejky, z kterých se snažil prosadit. Slavia to dobře pokryla, a tak zápas skončil 0:0," konstatoval Novák.

"Větší spokojenost panuje spíš na straně Slavie, že doma udržela nulu. Teď se budou snažit vstřelit nějaký gól v Dánsku. Dánům se taky podařilo neinkasovat. Teď hrají doma, kde budou mít výhodu. Myslím, že v odvetě budou rozhodovat fakt maličkosti," dodal třicetiletý obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Coufal: Dánové hrají nepříjemně, je to pro nás těžké

Před sezonou přestoupil z Trabzonsporu do Fenerbahce, kde zatím v úvodu turecké ligy vinou zranění z přípravy tolik nenastupuje.

"V novém angažmá jsem spokojený, ale můj start se trochu přibrzdil. Teď už jsem v pořádku a postupně nakoukávám do sestavy. Takže si budu muset počkat na svou šanci, a až přijde, tak ji pořádně chytit."

Fenerbahce od roku 2014 čeká na turecký titul. "Tenhle klub tady patří historicky k těm nejvýznamnějším a nejlepším. Tlak je tu obrovský, nepřipouští se tu nic jiného než boj o titul. My se jen budeme muset snažit to splnit. Tuhle sezonu se tu nastartovalo něco nového, přivedli jsme asi 12 nových hráčů," poodkryl Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články