Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nikdy nepřestáváme věřit, notovali si po vydřeném postupu Griezmann s Oblakem

Po vítězství 3:1 v Portu a postupu do osmifinále Ligy mistrů si fotbalisté Atlética Madrid pochvalovali vnitřní sílu týmu. Španělský mistr nebyl před rozhodujícím zápasem ve skupině B v dobré pozici, přesto se mu podařilo po dramatickém souboji získat klíčové druhé vítězství a zopakuje si po roce účast v play-off.

Antoine Griezmann z Atlética Madrid se raduje z gólu v Portu
zdroj: AP autor: Luis Vieira

"Tento zápas a celé naše působení ve skupině podtrhuje to, o čem Atlético Madrid je. Jsme opravdový tým, v němž každý musí připojit svůj díl, abychom se dostali tam, kam chceme. Nikdy ale nepřestáváme věřit," řekl střelec klíčového prvního gólu Antoine Griezmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto – Atlético Madrid

Svěřenci argentinského trenéra Diega Simeoneho prohráli v Lize mistrů předchozí tři zápasy a na rozhodující duel se nenaladili dobře ani v lize, neboť podlehli 1:2 Mallorce. Na hřišti Porta, jemuž mohla stačit i remíza, přišli navíc ve 13. minutě o zraněného Luise Suáreze. Domácí si vytvořili řadu šancí a na začátku druhé půle se mohl dvakrát prosadit Taremi. Při první příležitosti však přestřelil a následně jej vychytal brankář Jan Oblak.

V 56. minutě se tak na opačné straně prosadil po rohovém kopu Griezmann. "Porto hraje podobný styl jako my. Agresivní a tvrdý fotbal s pevnou obranou. Neprohrává doma moc zápasů. Ze začátku jsme to sice byli my, kdo byl blízko ke gólu, ale pak měli řadu šancí oni. Myslím, že to pak Griezmannův gól rozhodl," měl jasno kouč Simeone.

V nervózním pokračování nejprve Atlético přišlo o vyloučeného Yannicka Carrasca, početní výhoda však Portu vydržela jen tři minuty, než dostal červenou kartu za nesportovní chování také střídající Wendel. Brzy nato byl vyloučen na střídačce domácí brankář Agustín Marchesín.

"Věděli jsme přesně, co je v sázce, ale my jsme Atlético Madrid. Někdy si děláme věci těžší, než jsou, ale takhle to chutná ještě lépe," uvedl obránce španělského týmu Mario Hermoso.

Atlético si pak rozkouskovaný zápas pohlídalo až do konce a v závěru ještě přidali další branky Ángel Correa a Rodrigo de Paul. Za domácí už jen korigoval v nastaveném čase z penalty Sergio Oliveira. "Byla to neuvěřitelná noc. Jsem si jistý, že už nám mnoho lidí nevěřilo, ale právě v těchto zápasech ukazujeme, jakým týmem jsme," prohlásil Oblak.

Porto po porážce konkurenčního AC Milán s Liverpoolem 1:2 skončilo třetí a bude hrát vyřazovací fázi Evropské ligy. "Když si vytvoříte tolik šancí a neproměníte je, musíte na takovéhle úrovni čekat, že toho budete litovat. Přesně to se nám stalo," litoval obránce Pepé, jehož tým tak neobhájil loňskou čtvrtfinálovou účast.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články