Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nice ani Young Boys nepotěšili fanoušky Plzně, Salcburk opět v boji o LM zaváhal

Praha – Kdyby měla Plzeň postoupit do nemistrovské části play-off Ligy mistrů, mohla by narazit třeba na Liverpool či Sevillu. Ale také na Bruggy nebo CSKA Moskva. Záleží, zdali bude mezi nasazenými týmy, či ne – a velký podíl na tom mají Young Boys a Nice. Kdyby alespoň jeden z celků vyřadil své soupeře, posune Plzeň mezi vyvolené. Jenže francouzský celek doma v úvodním zápase 3. předkola jen remizoval s Ajaxem 1:1 a Young Boys zase prohráli na půdě Dynama Kyjev 1:3.

Slavící fotbalisté Ajaxu
zdroj: Reuters autor: ERIC GAILLARD

Ajax bez českého útočníka Václava Černého v Nice remizoval 1:1. Utkání po půlhodině hry gólově otevřel domácí Mario Balotelli. Nováček LM však těsné vedení neudržel a krátce po pauze srovnal Donny van de Beek.

Utkání třetího předkola se nepodařilo ani Young Boys Bern, kteří po brankách Jarmolenka a Mbokaniho na půdě Dynama Kyjev prohrávali už 0:2. Možnost postupu pro švýcarského vicemistra alespoň přiblížil v nastavení Fassnacht, když v 91. minutě snížil na 1:2, ale o dvě minuty přidal třetí branku Dynama Garmaš, a Kyjev tak zvítězil 3:1.

Ne a ne se dostat do základní skupiny Ligy mistrů. Dominantní tým rakouské ligy Salcburk v kvalifikační fázi do Champions League opět zaváhal, když v úvodním zápase 3. předkola na domácím hřišti tak tak uhrál remízu 1:1 s chorvatskou Rijekou.

Legia Varšava s českým reprezentantem Adamem Hlouškem v sestavě zase překvapivě prohrála 1:3 v Astaně. Kazašský mistr nakročil k vítězství v závěru prvního poločasu, kdy se přesnými střelami prosadili Junior Kabananga a Ivan Majevski. V 79. minutě zblízka snížil náhradník Armando Sadiku, ale v nastavení přidal třetí branku Astany po brejku Patrick Twumasi. Kazašský mistr prodloužil domácí pohárovou neporazitelnost na 14 zápasů.

Fotbalisté Legie (v bílém) v utkání proti Astaně
zdroj: imago sportfotodienst autor: PIOTR KUCZA

Bláznivou remízu 3:3 zase na vlastním hřišti uhrály Bruggy s tureckým mistrem Istanbulem Basaksehir. Belgický šampion už vedl 2:0 po šestnácti minutách, Turci ale dokázali dokonale otočit na 3:2. Alespoň remízu pro Bruggy zachránil Denswil.

Hapoel Beer Ševa si doma překvapivě přesvědčivě poradil s Ludogorcem Razgrad a zvítězil 2:0. Slovinský mistr Maribor zase vybojoval jen hubené vítězství 1:0 nad islandským Hafnarfjördurem.

Překvapivě pouhou remízou 0:0 započal třetí předkolo Celtic, který si neporadil s Rosenborgem Trondheim. Naopak rumunský šampion Viitorul Constanta zdolal kyperský APOEL 1:0 brankou Ganey v 75. minutě.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů

Mistrovská část

FC Astana - Legia Varšava 3:1 (2:0) Branky: 36. Kabananga, 45. Majevski, 90.+4 Twumasi - 79. Sadiku.
Salcburk - Rijeka 1:1 (0:1) Branka: 49. Hwang Hi-čchan - 30. Gavranovič.
Hapoel Beer Ševa - Ludogorec Razgrad 2:0 (1:0) Branka: 19. Nwakaeme, 79. Ohana.
Viitorul Constanta - APOEL Nikósie 1:0 (0:0) Branka: 75. Ganea. ČK: 90.+3 Tucudean (Viitorul).
Maribor - Hafnarfjördur 1:0 (0:0) Branka: 54. Tavares.

Nemistrovská část

Dynamo Kyjev - Young Boys Bern 3:1 (2:0) Branky: 15. Jarmolenko, 34. Mbokani, 90.+3 Garmaš - 90.+1 Fassnacht.
Nice - Ajax Amsterodam 1:1 (1:0) Branky: 32. Balotelli - 49. Van de Beek.
Club Bruggy - Istanbul Basaksehir 3:3 (2:0) Branky: 16. a 79. Denswil, 6. Bonaventure - 59. a 74. Mossoró, 64. Elia. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články