Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neprůstřelný Juventus nechce v odvetě s Monakem nic podcenit

Turín – Juventus v prvním semifinále Ligy mistrů v Monaku ukázal své přednosti. Blýskl se skvělou defenzivní hrou, vždyť v elitní soutěži neinkasoval už šest zápasů – dohromady 621 minut. V brance účelně skotačil Gianluigi Buffon a Gonzalo Higuaín dokázal vstřelit dva důležité góly. "Stará dáma" má výrazně nakročeno k druhému finále Ligy mistrů za poslední tři roky. Může s tím Monako ještě něco udělat? Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:15.

Gianluigi Buffon se spoluhráči
zdroj: Reuters

Lídr francouzské ligy v sobotu vyhrál hladce 3:0 v Nancy, ale tentokráte Monako čeká mnohem těžší práce. Turínský favorit vedle dlouhé série neprůstřelnosti doma v pohárech neprohrál 22 duelů za sebou - naposledy podlehl v dubnu 2013 Bayernu Mnichov (0:2).

V sobotu však Juventus na svém stadionu překvapivě klopýtl. Svěřenci Massimiliana Allegriho až v nastavení zachránili remízu 1:1 s městským rivalem FC Turín a museli odložit oslavy dalšího mistrovského titulu.

"V odvetě s Monakem budeme muset hrát lépe než v derby. Je třeba podat skvělý výkon a jít za vítězstvím. Ani na chvíli nesmíme myslet na to, že máme dvoubrankový náskok," upozornil obránce Juventusu Alex Sandro. "Monako je tým plný skvělých talentů a my ještě v žádném případě nemáme jistý postup. Musíme vyhrát i druhý zápas," uvedl kouč Allegri.

Monako ještě nikdy v Itálii nezvítězilo a z předchozích sedmi návštěv si odvezlo šest porážek a remízu. "Musíme zůstat v klidu a pokusit se hrát jako vždycky. Vstřelit dva góly pro nás bude nesmírně těžké, ale pojedeme do Turína s odhodláním a vůlí bojovat. Pokud se nám podaří skórovat hned na začátku, můžeme to otočit," prohlásil portugalský kouč Monaka Leonardo Jardim.

Proti Monaku, které naposledy hrálo finále Ligy mistrů před třinácti lety, mluví historické statistiky. V pohárech ještě nikdy nevyhrálo v Itálii. Juventus postoupil ve všech 37 dvojzápasech, v nichž na úvod zvítězil venku a navíc zvládl všech jedenáct dosavadních dvojutkání s francouzskými soupeři.

Předpokládané sestavy:

Juventus: Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič, Khedira - Cuadrado, Dybala, Mandžukič - Higuaín.

Monako: Subašič - Dirar, Jemerson, Glik, Sidibé - Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Mbappé, Falcao.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články