Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejdůležitější gól v kariéře, měl jasno plzeňský spasitel Chorý

Vítěznou trefou rozhodl utkání Champions League s AS Řím a poslal Viktorii Plzeň do play-off Evropské ligy. Plzeňský útočník Tomáš Chorý označil hlavičku v 72. minutě za nejdůležitější branku v kariéře. Po závěrečném hvizdu přiznal, že při oslavě gólu byl v takové euforii, že napřed ani nevěděl, co má dělat.

Tomáš Chorý z Plzně se raduje z gólu do sítě AS Řím
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Asi nejdůležitější gól v kariéře. Byl jsem v té situaci úplně mimo a navíc hrozně rád, že kolem mě byli kluci. Strašně jsem si to užíval. Byl to nádherný pocit," řekl Chorý.

Zápas ve Štruncových sadech rozhodl v 72. minutě, kdy pohotovou hlavičkou dorazil střelu Jana Kovaříka. "Šel jsem tam takzvaně na pas blind. Viděl jsem, že Kovi už zakončuje. Stál jsem jen tak, že by se to ke mně možná mohlo odrazit, a bylo to štěstí. Ještě jsem přemýšlel, že bych si to dal na dva doteky, ale zaplaťpánbůh, že jsem to dal na jeden. Napřed jsem nevěděl, co mám dělat, tak jsem jenom běžel," popsal Chorý.

Plzeňští potřebovali ke konečnému třetímu místu ve skupině AS Řím porazit, protože CSKA Moskva překvapivě zvítězil na stadionu obhájce trofeje Realu Madrid 3:0.

"Z každého na hřišti nebo na lavičce bylo vidět, že jsme za tím šli a každý to chtěl zlomit. Chtěli jsme vyhrát a postoupit. Už jsme si to řekli v poločase, kdy jsme se dozvěděli výsledek z Madridu. Fakt musím smeknout před celým týmem, jak jsme se k tomu postavili a dotáhli to do vítězného konce," prohlásil odchovanec Olomouce. "Dá se říct, že je to trošku satisfakce, ale byl jsem hodně překvapený, když jsem viděl, že Moskva vyhrála 3:0 v Madridu," doplnil.

V poslední době se pyšní velkou střeleckou formou - skóroval totiž ve třech soutěžních zápasech za sebou. "Nikdo neví, jak to bude pokračovat, ale jsem samozřejmě rád, že pomáhám týmu brankami. Nicméně myslím, že teď nerozhodují góly, ale týmový výkon. To musím vyzdvihnout, bez týmu bychom to nezvládli. Je neuvěřitelné, že jsme to dotáhli do vítězného konce," konstatoval Chorý.

Postup do Evropské ligy bere jako obrovský úspěch, zvlášť po debaklech 0:5 v Římě a doma s Realem Madrid.

"Máme sedm bodů v Champions League, což je, myslím, velmi dobré. Ze začátku, kdy jsme dvakrát prohráli 5:0, to samozřejmě nevypadalo dobře. Nepsalo se o nás v dobrém, ale vůbec jsme to tak nebrali a v šatně jsme si říkali, že to zlomíme. Jak v Moskvě (vítězství 2:1), tak doma s AS. Jsem strašně rád, že jsme to dotáhli tam, kam jsme všichni chtěli. Cíl už na začátku Champions League byla Evropská liga a zvládli jsme to," zakončil Chorý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články