Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedvěd si zahraje o setrvání v Lize mistrů

Praha/Turín - Český fotbalista Pavel Nedvěd nastoupí k druhému osmifinálovému klání Ligy mistrů se svým Juventusem Turín proti anglické Chelsea. Kromě úspěšného postupu svého týmu půjde české fotbalové hvězdě také o to, aby se domácím zápasem proti Petru Čechovi a spol. neloučil s evropskou soutěží snů. V létě chce totiž s profesionálním fotbalem na evropské scéně skončit. Juventus si veze z prvního zápasu na anglické půdě jednogólové manko. Nedvěd je připraven odčinit memento, které si nosí ze závěrečné fáze ligy mistrů v roce 2003, kdy byl tehdejší nejlepší hráč evropských hřišť vyloučen v semifinále proti Realu Madrid a finálové klání proseděl na tribuně.

"Samozřejmě se budu snažit, abychom končili nějak jinak než vypadnutím v osmifinále," prohlásil Nedvěd už po prvním zápase na hřišti Chelsea, kde Juventus podlehl 0:1. Nyní jeho tým musí doma jednou skórovat, aby si uchoval alespoň naději na prodloužení. "Budeme nutně potřebovat, aby nám naši fanoušci podali pomocnou ruku. Čeká nás velmi těžký úkol a musíme ze sebe vydat to nejlepší," přál si kouč Claudio Ranieri, který v roce 2004 musel právě na lavičce Chelsea uvolnit místo Josému Mourinhovi.

Juventusu bude citelně chybět záložník Mohamed Sissoko, který je se zlomenou zánártní kůstkou do konce sezony mimo hru. Šrámy z vítězného derby proti FC Turín si odnesl český zadák Zdeněk Grygera, ale na rozdíl od zápasu v Londýně by nyní v sestavě neměl chybět. Chelsea, loňský finalista, se už pošesté za sebou dostala do vyřazovacích bojů v Lize mistrů, na vitězství však prozatím nedosáhla. Nyní "Blues" věří, že kouzlo nového kouče Guuse Hiddinka, pod nímž Čech a spol. vyhráli všech pět soutěžních zápasů, bude pokračovat dál. Londýňané hodně sázejí i na útočníka Didiera Drogbu.

 
Napínavý souboj přinese utkání Liverpool - Real Madrid

Hodně obtížnou pozici má před odvetou i madridský Real. "Bílému baletu" reálně hrozí, že popáté za sebou nepřekročí osmifinálový práh. Po domácím nezdaru a prohře 0:1 je v roli jasného favorita Liverpool, který se navíc ukazuje ve skvělé formě i v domácí lize.     

"Musíme hrát s vědomím, že si nepřipouštíme možnost vyřazení," burcoval stoper Realu Fabio Cannavaro, který v sobotu se spoluhráči musel strávit remízu 1:1 v městském derby s Atlétikem. Tím se po deseti zápasech přerušila vítězná série Realu ve španělské lize. "Musíme na to co nejrychleji zapomenout," nabádal italský mistr světa z roku 2006. "Ten zápas pro nás má význam jako samotné finále," doplnil jej trenér Juande Ramos, který se na ostrovy vrátí po říjnovém vyhazovu z Tottenhamu.

Osmifinále Ligy mistrů 2008/2009 - úterý 10. 3.

začátek: 20:45

Juventus - Chelsea (první zápas 0:1)

Liverpool - Real Madrid (první zápas 1:0)

Bayern Mnichov - Sporting Lisabon (první zápas 5:0)

Panathinaikos Atény - Villareal (první zápas 1:1)

Torres se raduje s Gerrardem
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články