Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nebylo by ideální dostat ho pod ještě větší palbu, vysvětlil Tuchel absenci Lukakua

Sázka na krajana Kaie Havertze se trenérovi Chelsea Thomasi Tuchelovi v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Lille (2:0) vyplatila. Německý reprezentant dostal přednost na hrotu útoku před kritizovanou stálicí základní sestavy Romeluem Lukakuem a úvodní brankou nasměroval obhájce titulu k vítězství. Dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál rozhodl po nedávném finále mistrovství světa klubů další důležité utkání.

Romelu Lukaku na lavičce Chelsea
zdroj: REUTERS

Havertz měl v úvodu dvě velké šance, ale udeřil až z té třetí. V 8. minutě si naskočil na centr Ziyache z rohového kopu a hlavou otevřel skóre. "V týmu máme mnoho dobrých útočníků, můžeme se střídat a není snadné se na nás připravit. Zafungovalo to dokonale," citovala agentura AP Havertze, který častěji nastupuje jako zataženější útočník.

Tentokrát dostal šanci na hrotu, kde se poprvé po deseti zápasech neobjevil v základní sestavě Lukaku. Belgický kanonýr čelil tvrdé kritice po sobotním ligovém utkání s Crystal Palace (1:0), ve kterém měl za 90 minut jen sedm doteků s míčem a vytvořil nelichotivý rekord Premier League.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Lille

"Všichni se po tom utkání zaměřili jen na něj a tuhle statistiku. Nebylo by ideální ho dostat pod ještě větší palbu," vysvětlil Tuchel. "Předvedli jsme skvělý výkon a získali cennou výhru, přesto se otázky točí hlavně kolem Romelua. Je na něj velký tlak," dodal na adresu útočníka, jenž má v sezoně na kontě ve všech soutěžích 10 branek v 28 zápasech.

Německý kouč mohl být spokojený s výsledkem i defenzivou, Chelsea jako první anglický tým vyhrála v Lize mistrů pět domácích utkání za sebou s čistým kontem. Trápit ho ale mohou zranění záložníků Matea Kovačiče a Hakima Ziyache, kteří museli střídat na začátku druhého poločasu. Už v neděli přitom čeká "blues" souboj o druhou letošní trofej ve finále Ligového poháru proti Liverpoolu.

"Matea jsem měl vystřídat už v poločase. Ohledně Hakíma jsem s doktory ještě nemluvil, jen doufám, že to není nic vážného. Je středa, do neděle pořád pár dní zbývá," uvedl Tuchel.

Druhou trefu utkání na Stamford Bridge vstřelil v 63. minutě Pulisic a na Lille čeká v odvetě ve středu 16. března složitý úkol. Trenér Jocelyn Gourvennec ale dvojzápas předem nevzdává.

"Neprohráli jsme proto, že bychom byli výrazně horší, ale proto, že jsme neubránili roh a rychlý protiútok. Je to pro nás krutý výsledek. Udělali jsme jen minimum chyb, ty ale vedly ke gólům. Ukázali jsme, že se s nimi můžeme měřit, Chelsea ale byla mnohem efektivnější," hodnotil kouč francouzského mistra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články