Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nákupy, postup, výprodej, postup. LM je pro Málagu satisfakcí

Atény - Pro fotbalovou Málagu je premiérový postup do základní skupiny Ligy mistrů zadostiučiněním za finanční problémy, které španělský celek stíhají od začátku sezony. Klub s katarskými majiteli musel v létě prodávat opory a účast v "milionářské" soutěži by pro něj mohla být velkou vzpruhou.

FC Málaga
zdroj: EPA autor: PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Málaga si zajistila postup v úterní odvetě 4. předkola na hřišti Panathinaikosu Atény, kde remizovala 0:0 a potvrdila domácí vítězství 2:0. "Jsem velmi hrdý na svůj tým. Překonali jsme mnoho problémů a splnili svůj cíl postoupit do základní skupiny. Naše touha byla veliká," uvedl na tiskové konferenci trenér Manuel Pellegrini.

Klub z Andalusie před rokem utratil za posily zhruba 60 milionů eur a získal hvězdy jako Jérémyho Toulalana, Santiho Cazorlu, Joaquína nebo Ruuda van Nistelrooije. Investice se vyplatily a nabité mužstvo vybojovalo čtvrté místo ve španělské lize a účast v závěrečném předkole Ligy mistrů.

Letos však katarští majitelé omezili přísun astronomických částek, takže musel následovat výprodej hráčů. Například dvojnásobný mistr Evropy Cazorla odešel do Arsenalu a útočník Salomón Randón do Rubinu Kazaň. Za obě opory přišla do klubové kasy částka pohybující se okolo 28 milionů eur, která však zatím neposloužila k nákupu dalších fotbalistů.

"Máme tři dny na to, abychom vytvořili konkurenceschopný tým. S šestnácti hráči je nemožné bojovat na třech frontách. Klub se bude muset rozhodnout, jakou se vydá cestou," upozornil osmapadesátiletý Chilan Pellegrini, jenž v roce 2006 dovedl Villarreal do semifinále LM.

Také hráči Málagy si postup užívali. "Jsem potěšen, že jsme mezi nejlepšími v Evropě. Bylo to těžké léto a mnoho důležitých hráčů nás opustilo. Tento výsledek je odměnou za morálku, přístup a skromnost týmu," uvedl po utkání v Aténách krajní záložník Joaquín. "Je to nejlepší možný výsledek, v jaký jsme mohli doufat. Asi před pětačtyřiceti dny naše problémy začaly, museli jsme se přizpůsobit situaci a pokračovat v tvrdé práci," doplnil brankář Willy, který vychytal důležité čisté konto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články