Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Naději na postup do jara ještě máme, věří Vlkanova. Na gól proti Bayernu nezapomene

Na hranici vápna se opřel do míče a ten skončil přesně u tyče. Gól, který v konečném součtu Plzni proti Bayernu Mnichov v Lize mistrů k bodům nepomohl, ale pro Adama Vlkanovu se stal nezapomenutelným. Navíc šlo o jeho první soutěžní trefu v dresu Viktorie, s níž by ve zbývajících dvou zápasech ještě rád zabojoval o postup do jarní pohárové části.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Bayern Mnichov

"Samozřejmě, kdyby to znamenalo nějaký bod, bylo by to hezčí. Ale dát před vlastními fanoušky v Lize mistrů gól proti Bayernu, to je nádherné a nezapomenu na to," řekl Vlkanova po porážce 2:4. "Neznamená pro nás žádné body, takže to není zase tak důležitý gól," doplnil rodák z Hradce Králové.

Prosadil se přesnou tvrdou ranou k tyči v 62. minutě, kdy snížil na 1:4. "Chtěl jsem to hlavně dobře trefit a povedlo se mi to ideálně. Myslím, že gólman ani v tu chvíli neměl moc šancí," prohlásil Vlkanova.

Bayern, který před týdnem doma deklasoval Plzeň 5:0, na západě Čech v úvodní půli dominoval a dal čtyři branky. Po změně stran ale nečekaně převzali iniciativu úřadující čeští šampioni. Po Vlkanovovi skóroval i střídající Jan Kliment.

"Druhý poločas začal dobře. Škoda, že Perňa (Luděk Pernica) trefil hlavou gólmana. Měli jsme víc šancí, cítili jsme to my i fanoušci a společně jsme se hnali za lepším výsledkem. Abychom to zkorigovali a nebyl to nějaký průšvih, jako to vypadalo po prvním poločase," uvedl Vlkanova.

Během vydařeného druhého dějství myslel i na lepší výsledek než 2:4. "Musím říct, že jsme tomu věřili. Měli jsme ještě další šance. Ale pořád nejsme Bayern, který dokázal na začátku dát gól z každé šance," řekl trojnásobný český reprezentant.

První soutěžní branky za Viktorii po letním příchodu z Hradce Králové si hodně cení. "Měl jsem tyčky, spálené šance. Pro mě je důležité, že mi to tam konečně padlo a nemám jenom asistence. Doufám, že mi to tam bude padat dál a že to bude pomáhat týmu k bodům v lize," řekl Vlkanova.

Plzeňští jsou po čtyřech zápasech ve skupině C poslední bez bodu a mají skóre 3:16. Pro zbývající duely Ligy mistrů na půdě Interu Milán a doma s Barcelonou má Vlkanova s nadsázkou jasný plán, jak vybojovat třetí místo a účast v jarní vyřazovací fázi Evropské ligy.

"Šest bodů a do Evropy," podotkl Vlkanova s úsměvem. "Stále tam naděje je. Mohlo to být i blíž, kdyby to Inter zvládl (a neremizoval v Barceloně 3:3). Ale buďme realisti, aspoň nějaký bod bychom urvat chtěli," dodal ofenzivní záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články