Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Na Ajax bez Ronalda? Nechceme riskovat. Radši ho zápas pošetříme, zní z Juventusu

Postup přes osmifinále Ligy mistrů Juventusu hattrickem zajistil, na startu čtvrtfinále se ale o góly bude možná muset starat někdo jiný. Hvězda turínského gigantu Cristiano Ronaldo před duelem s Ajaxem bojuje s poraněním stehenního svalu, a i kdyby se stačil uzdravit, vedení italského celku zvažuje jeho pošetření. 

Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

V osmifinálové bitvě s madridským Atléticem naplno ukázal důvod, proč ho Juventus v létě za velké peníze kupoval. Po úvodní porážce 0:2 ve Španělsku to byl v odvetě především Cristiano Ronaldo, kdo italského šampiona skvělým výkonem a hattrickem vrátil v Lize mistrů do hry o vytouženou ušatou trofej.

Hlavní zbraní Juventusu měl být i ve čtvrtfinále, které za 14 dní odstartuje turínský tým v Amsterdamu s místním Ajaxem. Podle zpráv z klubu to však vypadá, že úvodní střetnutí Ronaldo stráví pouze na tribuně.

Důvodem je zranění stehna. To si čtyřiatřicetiletý Portugalec přivodil během reprezentačních povinností, když v evropské kvalifikaci proti Srbsku musel střídat po půl hodině, když při jednom sprintu ucítil píchnutí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Atlético Madrid

Podle prvních prognóz by přitom měl být mimo hru zhruba dva týdny, takže by mohl úvodní duel s Ajaxem, jenž je na programu 10. dubna, teoreticky stihnout. Vedení Juventusu však přemýšlí, že svoji hvězdu pošetří, i kdyby byla už zdravá.

"U svalových zranění musíte být velmi opatrní, abyste kvůli jednomu zápasu zbytečně neriskovali a nakonec o něj nepřišli na delší dobu. S ním na hřišti jsme samozřejmě silnější, ale radši ho jeden zápas pošetříme, než aby potom nemohl dva a půl měsíce hrát," naznačil předseda turínského celku Andrea Agnelli.

Ronaldo, který v 36 zápasech za Juventus nasázel 24 gólů, je však znám, že nerad vynechává zápasy, takže se dá očekávat, že pro návrat na trávníky, resp. pro start proti Ajaxu udělá vše.

Stihne to? Nebo Juventus svoji největší zbraň skutečně v prvním čtvrtfinále nevytáhne?

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články