Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Musím přijmout, že nejsem v základu, pravil Mbappé. Z lavičky nastřílel hattrick

Na listinu hráčů, již dosáhli v Lize mistrů hattricku, se dokázal v úterý zapsat útočník Paris Saint-German Kylian Mbappé. Pařížané sice vedli v Bruggách od 7. minuty 1:0, nicméně další zásah se jim nedařilo přidat, a tak trenér Thomas Tuchel sáhl po francouzském reprezentantovi. Teprve dvacetiletý hráč naskočil do zápasu v 52. minutě a rozběhl se k velkému výkonu, neboť díky třem brankám se stal nejmladším hráčem, který v Lize Mistrů nastřílel 15 gólů. Překonal tím i počin Lionela Messiho. Paris Saint-German v klidu rozneslo Bruggy 5:0.

Mbappé vyšachovává obranu Brugg v zápase Ligy Mistrů
zdroj: ABACA autor: ABACA

Čerstvý rekordman přišel v 52. minutě na hřiště za Erica Maxima Choupo-Motinga, jemuž se příliš nedařilo. Už za devět minut zvýšil na 2:0 a po chvilce připravil další gól ofenzivnímu spoluhráči Mauru Icardimu. Domácí obranu, v níž nastoupil i bývalý slávistický stoper Simon Deli, francouzský mistr světa pokořil ještě v 79. a 83. minutě.

"Mám radost, že jsem vstřelil tři góly, přidal asistenci a pomohl týmu. Porazili jsme těžkého soupeře, Bruggy jsou doma hodně silné. Odehráli jsme skvělé utkání," řekl Mbappé. "Chtěl jsem nastoupit v základní sestavě a myslel jsem, že tam budu. Trenér se však rozhodl jinak, což musím přijmout. Toužil jsem ukázat, že to beze mě bude těžké. Ale když jsem nemohl hrát, ostatní si vedli dobře," dodal mladý reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Club Bruggy - PSG

Podle kouče Thomase Tuchela začal Mbappé na lavičce jen kvůli nedávným zdravotním problémům. "Kylian ví, že nesnáším, když musím hrát bez něj. Měl svalové zranění a nastoupil na 15 minut proti Nice, což bylo poprvé, kdy necítil odezvu ve svalu. V Bruggách mohl absolvovat úvodních 60 minut, nebo zápas dohrát. To ale neznamená, že musí dokazovat své kvality, nejsem hloupý," uvedl německý trenér PSG.

Mbappé úvodní trefou v Belgii stanovil nový rekord soutěže, 15 branek stihl v Lize mistrů nastřílet ve 20 letech a 306 dnech. Argentinci Messimu se tento milník povedl v roce 2009 v 21 letech a 289 dnech.

"Fotbal je vášeň a být mimo dva měsíce je bolestivé. Chci hrát každý zápas a dávat góly. Moje zranění je nyní pryč, takže děkuji lékařskému týmu. Nebylo to vítězství pro Kyliana, ale pro PSG," prohlásil bývalý útočník Monaka.

Pařížský tým vyhrál i třetí zápas ve skupině A s čistým kontem a výrazně se přiblížil k postupu. V příštím domácím utkání s Bruggami francouzským šampionům stačí remíza k zajištění účasti v osmifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články