Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Monako slaví postup do semifinále, Dortmundu opět nasázelo tři branky

Monako – Všechno mohlo být jinak, nebýt hrůzného teroristického útoku před pouhými sedmi dny. Hráči Dortmundu se ale z ataku na týmový autobus stále podle svých slov nevzpamatovali a v odvetě čtvrtfinále proti Monaku podruhé inkasovali tři branky. Zatímco v úvodním zápase Borussia prohrála 2:3, tentokrát si Monako zajistilo vítězství 3:1.

Slavící hráči Monaka
zdroj: Reuters autor: Jean-Paul Pelissier

Úvodní zápas mezi Dortmundem a Monakem byl kvůli bombovému útoku na týmový autobus Borussie, při kterém byl zraněn obránce Bartra, o den odložen. Odveta začala zhruba o pět minut později, protože výprava Dortmundu dorazila na stadion později. Podle UEFA za to mohla dopravní situace, německý klub však na Twitteru uvedl, že policie bez vysvětlení nechala autobus asi 20 minut čekat u hotelu.

Monako výborně začalo a už ve třetí minutě otevřelo skóre. Brankář Bürki vyrazil Mendyho střelu jen před sebe a dorážející Mbappé zblízka snadno zakončil. Osmnáctiletý útočník navázal na dva zásahy z prvního utkání.

Domácí se už v 17. minutě prosadili podruhé. Po rychlé akci Lemar našel přesným centrem Falcaa a ten hlavou překonal gólmana Dortmundu. Pro Monako to byl už 140. soutěžní gól v této sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále LM Monako - Dortmund

Borussii zase vyšel nástup do druhé půle a po třech minutách snížil Reus, kterému předložil míč střídající Dembélé. Víc však hosté nezvládli.

Mbappé s Falcaem sice své příležitosti nevyužili, ale v 81. minutě přidal třetí branku po 22 vteřinách na hřišti náhradník Germain, jemuž předložil míč Lemar po chybě Piszczeka. Dortmundu tak nevyšel jubilejní stý zápas v LM a ve vyřazovací fázi prohrál devátý z posledních 12 duelů.

"Nešťastnou úvodní brankou nám trochu zničili sebevědomí a my udělali příliš mnoho chyb. Ve druhé půli jsme se snažili dát opět dohromady a vstřelili rychlý gól, ale bohužel jsme na něj nenavázali. Bohužel jsme neměli kvalitu, energii ani štěstí, abychom postoupili," uvedl kouč Dortmundu Thomas Tuchel.

AS Monako - Borussia Dortmund 3:1 (2:0)

Branky: 3. Mbappé, 17. Falcao, 81. Germain - 48. Reus. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Bez karet. Diváci: 17 135. První zápas 3:2, postoupilo Monako.

Monako: Subašič - Touré, Glik, Jemerson, Mendy - Silva (90. Raggi), Bakayoko, Moutinho, Lemar - Falcao (67. Dirar), Mbappé (81. Germain). Trenér: Jardim.
Dortmund: Bürki - Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Durm (27. Dembélé) - Weigl, Sahin (46. Schmelzer) - Reus, Kagawa, Guerreiro (72. Pulišič) - Aubameyang. Trenér: Tuchel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články