Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Místo postupu přišel výprask. Mladí Slávisté na Dortmund nestačili a v LM končí

Šance mladíků Slavie na postup do další fáze Ligy mistrů vyhasla. Pražané, kterým v posledním utkání skupiny na hřišti Dortmundu stačila k jistotě play-off Youth League i remíza, Borussii podlehli 1:5 a soutěž pro ně skončila.

Martin Douděra z mládežnického výběru Slavie
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Jonathan Moscrop

Pražanům stačila k postupovému druhému místu remíza, ale bodový zisk se jim hodně vzdálil už v prvním poločase. Mladíci Dortmundu, kteří úvodní vzájemný zápas v říjnu prohráli 0:1, tentokrát dali soupeři lekci z produktivity a většinu šancí proměnili.

V 26. minutě otevřel dalekonosnou střelou skóre Moukoko a teprve patnáctiletý útočník za chvíli sám před gólmanem zvýšil. Další okénko ve slávistické obraně potrestal v 39. minutě Reyna, který se po přestávce trefil rovněž podruhé.

V 64. minutě dokonal hattrick Moukoko a o deset minut později k velké radosti slávistických příznivců, kteří dorazili mladíky podpořit před večerním zápasem A-týmu v Lize mistrů, už jen snížil do odkryté branky Toula.

Pražané zakončili skupinu s bilancí tří výher a tří porážek a nevyrovnali české maximum v soutěži v podání Příbrami, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále. Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startovala Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké šampiony.

6. kolo základní skupiny Youth League pro fotbalisty do 19 let:

Borussia Dortmund - Slavia Praha 5:1 (3:0)

Branky: 26., 34. a 64. Moukoko, 39. a 59. Reyna - 74. Toula.

Sestava Slavie: Markovič - Hošek, Štětka, Vincour, Kosek - Křišťan (69. Langhamer), Zinhasovič, Červ - Douděra (46. Zeronik), Toula, Felipe. Trenér: Hyský.

Inter Milán - Barcelona 2:0 (1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články