Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Messi umí věci, které vidíte jen na playstationu. Klec na něj ale nepotřebujeme, řekl Gattuso

V tomto ročníku Ligy mistrů zatím konta soupeřů nezatížil tolik, jako u něj bývá zvykem. V základní skupině se Lionel Messi prosadil jen dvakrát a gólový půst prožil v posledních týdnech i ve Španělsku. Kouč Neapole Gennaro Gattuso si ale před úvodním osmifinálovým duelem nedělá iluze, že by hvězdu Barcelony bylo najednou lehčí zastavit. Osobní bránění a ani klec kolem něj ale stavět nechce.

Kouč Neapole Gennaro Gattuso
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Fabio Sasso

První polovina února nebyla pro Lionela Messiho úplně gólově plodným obdobím. Hned ze čtyř zápasů odešel bez jediné vstřelené branky. Poslední víkend ovšem vše radikálně změnil a argentinská superstar poslala do Neapole dosti důraznou výhrůžnou zprávu: Góly jsem rozhodně střílet nezapomněl.

Důkaz? Proti Eibaru rozjel brankostroj, který se zastavil, až když už jeho jména svítily čtyři balonky za čtyři trefy do černého. A výsledek? 5:0 pro favorita.

Pro Barcelonu to byla ideální zpráva před úterním vstupem do osmifinále Ligy mistrů na půdě Neapole. Pro italský celek už o poznání méně. Trenér Gennaro Gattuso ale už od losu věděl, že ho v duelu s Katalánci čeká těžký úkol - zastavit se 114 trefami druhého nejlepšího střelce milionářské soutěže historie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Genk

"Messi umí věci, které člověk může vidět jen na Playstationu. Je neuvěřitelný a nejde zastavit, ale hráči se nesmí bát. Chci je vidět na hřišti trpět. Hrajeme proti Barceloně, nejen proti Messimu," prohlásil Gattuso, který se ujal Neapole v půlce prosince a duel s Barcelonou tak pro něj bude premiérou v pozici kouče v Lize mistrů.

Při přemýšlení, co na Argentince vymyslet, dostal celou řadu rad a tipů včetně takových, aby si nachystal klec a hodil ji na něj. Italský trenér, který je legendou AC Milán, však už má v hlavě plán.

"Četl jsem, že bych měl na Messiho připravit klec, abychom ho zastavili. Ale my ji nepotřebujeme. Nemá smysl ani na nej nasazovat hráče, který by ho osobně hlídal. V tréninku si však vyzkoušíme pár věcí a pak uvidíme," zůstal tajemný.

Před Gattusem stojí vedle zastavení Messiho i další velká výzva. Poprvé v historii dostat Neapol přes osmifinále. Jeho tým se zatím do této fáze dostal třikrát, ale pokaždé v ní skončil. Naposledy v roce 2017, kdy nestačil na další španělský gigant Real Madrid.

"Barcelona je skvělý tým, který nás může dostat do problémů. Mají několik důležitých absencí, ale Quique Setién je skvělý kouč a s ním se do Barcelony vrátila spousta věcí, která jim fungovala v minulosti. My se musíme dobře připravit a vytáhnout naše zbraně," uznal Gattuso.

Jednou z výhod by pro italský celek mohlo být domácí prostředí, kde se dá očekávat bouřlivá atmosféra. Neapolští ale poslední zápas před vlastními fanoušky prohráli nečekaně 2:3 s Lecce a Gattuso ani u předchozích výher nebyl s výkonem úplně spokojen.

"V posledních zápasech jsme doma nehráli dobře, kromě zápasu s Juventusem, takže chci vidět tým, který ví, jak bojovat. Je v pořádku mít před soupeřem respekt, ale nesmíme se ho bát," dodal.

Jestli Gattuso vymyslel taktiku dobře a dokáže zastavit jak Messiho, tak i Barcelonu, napoví už večerní hodiny. Lehký úkol ale celý neapolský tým nečeká.

Zdroj
ČT sport, AS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články