Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Messi odpověděl na hattrick Ronalda po svém. Je to génius, uznal trenér Lyonu

Cristiano Ronaldo zakončil úterní duel proti Atléticu Madrid s bilancí 3+0, Lionel Messi uzemnil ve středu dvěma brankami a stejným počtem asistencí Olympique Lyon. Dlouholetému rivalovi složil fenomenální Argentinec poklonu, ale vodopád komplimentů se pochopitelně snášel ze všech stran i na něj.   

Lionel Messi se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jan Huebner/Lau,via www.imago-images.de

Messi nejprve "panenkovským" dloubáčkem otevřel skóre z pokutového kopu, po zásahu Philippeho Coutinha zvýšil v závěru na 3:0 a poté připravil zbývající góly pro Gerarda Piquého a Ousmane Dembélého. Barcelona vyhrála 5:1 a po bezbrankové remíze z Francie postoupila do čtvrtfinále.

"Všichni máme v Lize mistrů obrovskou motivaci a stejně na tom je i Leo. Předvedl heroický výkon, byl neuvěřitelný," prohlásil trenér katalánského velkoklubu Ernesto Valverde. "Hrál jako mistr. Je to génius a umí věci, které nikdo jiný nedokáže. Někdy je prostě nezastavitelný," přidal kouč Lyonu Bruno Genesio.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Lyon

Nemuselo navíc zůstat jen u dvou tref, protože několik dalších šancí Messi neproměnil. Nevyužil tak možnost znovu se osamostatnit na prvním místě v počtu hattricků v Champions League. O prvenství se s osmi třígólovými představeními dělí s Ronaldem, jenž v úterý "sám" zařídil vítězství Juventusu na Atléticem Madrid 3:0.

"Čekal jsem, že Atlético ukáže větší sílu, ale Cristiano hrál impresivně. Třikrát skóroval a prožil magický večer," vysekl rivalovi poklonu Messi, který může na Juventus s Ronaldem narazit ve čtvrtfinále. 

Dalšími možnými soupeři jsou Manchester United, Liverpool, Tottenham, Manchester City, Ajax a Porto. "City a Juventus disponují velkou sílou, Ajax má zase hodně skvělých mladíků. Ale ať už dostaneme kohokoliv, bude to velmi náročné," zakončil Messi, jenž před sezonou prohlásil, že udělá všechno pro to, aby na Camp Nou vrátil trofej pro vítěze Ligy mistrů. A jako nejlepší střelec aktuálního ročníku milionářské soutěže slib plní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články