Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Messi a spol. jsou opět v Edenu, slávisté se těší a chtějí bodovat

Co víc si přát? Fotbalistům Slavie se splní sen. Dnes je v Edenu v Lize mistrů čeká slavná barcelonská parta kolem hvězdy hvězd Lionela Messiho. Pražský celek jde do souboje s pětinásobným vítězem této VIP soutěže jako jasný outsider, ale věří, že katalánský kolos dokáže potrápit. Utkání můžete sledovat v textové on-line reportáži na ctsport.cz od 20:55.

Lionel Messi a Luis Suárez
zdroj: ČTK/EFE autor: José Manuel Vidal

Slavia při druhé účasti ve skupině Ligy mistrů a první od roku 2007 sice zatím získala jen bod a v tabulce je poslední, herně ale v obou zápasech obstála. V Miláně při remíze 1:1 s Interem inkasovala až v nastavení a poté doma po vyrovnaném průběhu podlehla Dortmundu 0:2.

Barcelona má čtyři body, když nejprve hrála 0:0 v Dortmundu a pak porazila Inter 2:1. Z čtyřčlenné skupiny postoupí první dva týmy, třetí celek přejde do jarní části Evropské ligy. Slavia je posledním českým zástupcem v pohárově sezoně.

"Hrozně se na zápas s Barcelonou těšíme, zahrát si s takovým věhlasným soupeřem se jen tak někomu nepoštěstí. Věřím, že je potrápíme a nějaký bod získáme. Už jsme se přesvědčili, že můžeme s giganty hrát. Proč ne zrovna s Barcelonou?" řekl brankář Ondřej Kolář.

Barcelona přijede do Prahy po osmi letech, kdy v Edenu v Lize mistrů porazila 4:0 Plzeň, která tu hrála kvůli rekonstrukci stadionu. Hattrick tehdy dal Messi, který je stále hlavní oporou španělských šampionů. K dalším hvězdám patří jeho kolegové z útoku Luis Suárez a Antoine Griezmann, obránce Gerard Piqué či záložník Sergio Busquets. V katalánském týmu scházejí jen zranění Sergi Roberto a Samuel Umtiti.

"Když už máte možnost proti nim hrát, tak bych si přál, aby všichni ti hráči nastoupili. Ať nastoupí v nejsilnějším složení. Je to velká událost, velký svátek, všichni se na to těšíme. Je to minimálně zápas desetiletí," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Celý život se na ten tým koukáme v televizi, maximálně si za ně někdo zahraje na playstationu, a teď budou tady. Jsem rád, že se nám podařilo dostat do Edenu tým z toho nejvyššího levelu, který existuje. Příprava je pro nás trochu jednodušší v tom, že všichni ty hráče znají," dodal Trpišovský.

Barcelona měla rozpačitý start do sezony, ale posledních pět soutěžních zápasů vyhrála a vede španělskou ligu. Slavia, český šampion, prohrála jediný z posledních 27 soutěžních duelů.

"Start do sezony neměli ideální, ale teď už se kluci rozehráli. Říkali jsme si, kdo to odskáče. Mají individuality, které dokážou rozhodnout zápas. Pro nás to bude obrovská zkouška. Když se na to připravíme tak, jak jsme se připravovali dosud, rádi bychom je co nejvíc potrápili. Asi nikdo nečeká, že vyhrajeme, ale může se stát cokoliv. Pro nás je s těmito týmy každý bod jako vítězství," uvedl obránce Ondřej Kúdela.

K dispozici by měl být i jeho stoperský kolega David Hovorka, který kvůli zranění chyběl při víkendové výhře 3:1 nad Příbramí. Podle Trpišovského zvládl celý úterní trénink. Barceloně scházejí zranění Sergi Roberto a Samuel Umtiti.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Ševčík - Masopust, Stanciu, Olayinka - Tecl.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články