Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Měl jsem z hráčů až husí kůži, když jsem viděl, jak si za tím jdou, mrzelo Trpišovského

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský neskrýval po vyřazení v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů smutek. Domácí vítěztsví 2:1 pražskému celku k postupu nestačilo, neboť si z Lille přivezli manko 0:2, a tak se jejich sen o elitní společnosti rozplynul. Zklamaný z výkonu svých svěřenců ale český kouč nebyl, ba naopak jej přiřadil za vůbec nejlepší pod jeho vedením.

Smutný trenér Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Těžko hledám slova, protože ten tým do toho dal absolutní maximum. Strašně mě mrzí, že jsme ještě nemohli pokračovat třeba dalších 30 minut a nešli jsme aspoň do prodloužení. Měl jsem z hráčů až husí kůži, když jsem viděl, jak si za tím jdou. Mrzí mě, že nepřišla ta odměna pro ně a ještě tam třeba jeden gól nepadl," prohlásil Trpišovský.

"Zápas měl pro mě tři roviny. Skvělý, absolutně top výkon týmu, skvělé obecenstvo, ale bohužel jsme nepostoupili. Z toho jsme všichni zklamaní a zdrcení. Rozplynul se nám sen. Pro nás je smutné, že jsme vyhráli tři ze čtyř zápasů v kvalifikaci a přesto to pro nás končí," připomněl Trpišovský dvě vítězství ve 3. předkole nad Saint-Gilloise.

Mužstvu po herní stránce neměl v odvetě s Lille co vytknout. "Někdy i po vítězném zápase, když vyhrajete třeba 2:0 nebo 3:0, hned víte, že tam byla nějaká okénka. Máte v hlavě něco, co nefungovalo. Ale teď mě nenapadá jediná věc, i proto jsme nevyužili páté střídání. Hráči byli v absolutním laufu, tým fungoval skvěle," ocenil Trpišovský.

"Kromě produktivity a vyřešení šancí nemohu říct jediné slovo. Používám to málokdy, ale chyběl zlomek štěstí. Na konci zápasu v té euforii věřím tomu, že bychom měli v prodloužení navrch. Mluvil jsem s (obráncem Thomasem) Meunierem, který hrál i v Německu, a říkal, že nezažil takovou intenzitu. Říkal, že si ve 30. minutě myslel, že už to musí skončit. Ale nekončilo to. Toho si vážím," doplnil kouč českého vicemistra.

Výkon srovnával s těmi nejlepšími ve Slavii pod jeho vedením, například s památnou odvetou osmifinále Evropské ligy proti Seville, kterou Pražané v roce 2019 vyřadili po vítězství 4:3 po prodloužení. "Kdybychom za sebou měli postup, tak určitě jeden z nejlepších výkonů. Je hrozně těžké mluvit o pocitech, když předvedete skvělý výkon, vyhrajete, ale nepostoupíte. Každopádně to bylo podobné jako s AS Řím nebo Sevillou," uvedl Trpišovský.

"Potkáte kvalitní evropský tým, vyrukujete na něj se svou hrou, s intenzitou, tlakem a jim se těžko hledá protizbraň. Všichni odzadu od brankáře hráli skvěle. Ještě bych chtěl pochválit Bóřu (Jana Bořila), jak to zvládl, navíc na jiné pozici. Zase vytáhl z klobouku jeden ze svých top výkonů," ocenil Trpišovský.

Zápas se velmi povedl i záložníkovi Christosi Zafeirisovi, který dal úvodní gól a pak dvakrát trefil břevno. "Mám z něj strašnou radost. Vloni jsem ho párkrát kritizoval, že neměl body, že nebyl ve správných prostorech. Ale nastavení, které teď měl… Je teď ve skvělém rozpoložení, byl obrovský motor týmu," řekl Trpišovský.

Jeho svěřence po vypadnutí v závěru nemistrovské části kvalifikace čeká hlavní fáze Evropské ligy a v novém formátu osm místo dosavadních šesti duelů. "Jsem spíš zastánce tradičních formátů. Je ale skvělé, že bude osm zápasů, osm soupeřů. Máme jistotu čtyř zápasů doma. Když dostanete třeba Manchester United doma, tak ho tu budete mít pro lidi, ale na druhou stranu nepojedete na Old Trafford. Je to více zápasů, zaplaťpánbůh za to. Víc takových zážitků," řekl Trpišovský.

"Bude to alchymie při skládání soupisky. Bude potřeba se trefit do rotace, aby si hráči stihli i odpočinout a zároveň to neznamenalo ztráty v lize, která je vyrovnaná. Pro české kluby budou obecně složité hlavně ty lednové termíny, protože se nehraje liga a nebude čas na přípravu," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články