Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Mata dovedl United k výhře nad Wolfsburgem, Atlético podlehlo Benfice

Praha - Napravit reputaci anglických klubů se podařilo týmům z Manchesteru. United otočili průběh utkání s Wolfsburgem, když si Mata připsal gól z penalty a fantastickou asistenci patičkou na vítězný Smallingův gól, jenž dovedl výběr Louise van Gaala k vítězství 2:1. To se podařilo vydolovat i City, kteří rovněž prohrávali v Mönchengladbachu 0:1, v poslední minutě ale rozhodl o jejich vítězství z penalty Agüero. Atlético Madrid po prohře s Villarrealem podlehl doma i Benfice Lisabon 1:2. Juventus vybojoval i druhou výhru, když doma překonal Sevillu 2:0. Pětistý soutěžní gól v kariéře si proti Malmu připsal Cristiano Ronaldo.

Utkání Manchester United - Wolfsburg
zdroj: Reuters

Ronaldovi na jubilejní 500. trefu proti Malmö ideálně nahrál Isco, Portugalec se ocitl zcela sám před brankářem, počkal si a pak ho technicky obhodil. V poslední minutě pak Ronaldo přidal 323. zásah v dresu Realu a vyrovnal klubový rekord Raúla Gonzáleze.

Že se anglickým celkům letos v Lize mistrů nedaří, částečně vyvrátily oba celky z Manchesteru, které otočily zápas s německými protivníky a vyhrály shodně 2:1. Manchester United doma brzy prohrával s německým vicemistrem Wolfsburgem, ale o obrat se zasloužil Juan Mata, který nejprve proměnil penaltu za ruku ve vápně a následně nahrál na vítězný gól Chrisovi Smallingovi.

Manchester City v první půli zachránil brankář Joe Hart, který chytil penaltu, ale ve druhé půli ani on nestačil na střelu Larse Stindla. Brzy ale srovnal Nicolas Otamendi a v poslední minutě rozhodl o výhře City z penalty Sergio Agüero.

Atlético nečekaně prohrálo doma s Benficou, PSG bez problémů porazilo Šachtar

Útočník CSKA Moskva Seydou Doumbia odmítl hattrick, když v duelu s PSV Eindhoven za stavu 3:0 neproměnil penaltu. Nizozemský celek toho po změně stran využil a dvěma góly Maxima Lestienneho zápas zdramatizoval. CSKA však už svou druhou výhru z posledních 12 zápasů v LM udržel.

Paris St. Germain vyhrál 3:0 na hřišti Šachtaru Doněck zásluhou branek obránců. Nejprve se hlavou prosadil bek Serge Aurier, druhý gól přidal šťastně stehnem po rohu stoper David Luiz. V poslední minutě si navíc dal vlastní gól domácí Darijo Srna. PSG si připsal 18. soutěžní zápas v řadě bez porážky.

Atlético Madrid doma inkasovalo v Lize mistrů poprvé po 729 minutách a hned z toho byla porážka 1:2 s Benficou Lisabon. Domácí neprůstřelnost Atlética ukončil Nicolas Gaitan tvrdou střelou z levého křídla. Výhru pak vystřelil teprve osmnáctiletý záložník Goncalo Guedes. Atlético doma prohrálo teprve podruhé v historii LM. Předchozí porážku mu uštědřil v roce 2009 jiný portugalský klub Porto. 

Utkání Astana - Galatasaray
zdroj: Reuters autor: Shamil Zhumatov

Astana poprvé bodovala, remizovala s Galatasarayem

První tým z Kazachstánu, který hraje základní skupinu Ligy mistrů, získal také svůj první bod. Astana jej vybojovala za remízu 2:2 s Galatasarayem, když dvě branky byly vlastní góly. Ani jeden z klubů se tak příliš nepřiblížil postupu ze skupiny, když favorité Atlético a Benfica mají nyní na kontě tři body. 

Astana v domácí premiéře v LM předváděla především v poslední půlhodině aktivní fotbal. Musela totiž dohánět náskok soupeře po vydařené ráně Kisy z dálky. Vyrovnat se povedlo poté, co si Balta srazil centr do vlastní branky.

Jenže i na druhé straně padl vlastní gól. Gólmanovi Eričovi se centr převalil přes prsty a míč skončil v brance. Kazaši ale měli ještě odpověď. Gólman Muslera nedůrazně vyrazil míč, který do branky ihned hlavou vrátil Caňas a vracející se Carole už gólu nezabránil.

Výsledky 2. kola základních skupin Ligy mistrů

Skupina A

Šachtar Doněck - Paris St. Germain 0:3 (0:2)
Branky: 7. Aurier, 23. Luiz, 90. vlastní Srna. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.).
Malmö - Real Madrid 0:2 (0:1)
Branky: 29. a 90. Ronaldo. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ČK: 78. Yotun (Malmö).

Skupina B

CSKA Moskva - PSV Eindhoven 3:2 (3:0) Branky: 21. a 36. z pen. Doumbia, 7. Musa - 60. a 68. Lestienne. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.). ČK: 80. Arias (PSV).
Manchester United - Wolfsburg 2:1 (1:1) Branky: 34. Mata z pen., 53. Smalling - 4. Caligiuri. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.).

Skupina C

Astana - Galatasaray Istanbul 2:2 (0:1) Branky: 77. vlastní Balta, 89. Caňas - 31. Kisa, 86. vlastní Erič. Rozhodčí: Strömbergsson - Gustavsson, Flink (všichni Švéd.).
Atlético Madrid - Benfica Lisabon 1:2 (1:1) Branky: 23. Correa - 36. Gaitan, 51. Guedes. Rozhodčí: Rocchi - Tonolini, Cariolato (všichni It.)

Skupina D

Mönchengladbach - Manchester City 1:2 (0:0) Branky: 54. Stindl - 65. Otamendi, 90. Agüero z pen. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.).
Juventus Turín - FC Sevilla 2:0 (1:0) Branky: 41. Morata, 87. Zaza. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články