Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Martínez si užívá sezonu plnou trofejí. Zkompletuje v Istanbulu výjimečný quadruple?

Ať už finále Ligy mistrů dopadne jakkoli, Lautaro Martínez na sezonu 2022/23 pravděpodobně nikdy nezapomene. V prosinci loňského roku se totiž v argentinském dresu radoval ze zisku zlaté medaile na mistrovství světa, v lednu letošního roku vyhrál italský Superpohár s Interem Milán a v květnu se stala kořistí "Nerazzurri" i Coppa Italia. Zkompletuje Martínez výjimečný quadruple v Istanbulu po utkání s Manchesterem City?

Lautaro Martínez z Interu Milán oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

"Byl by splněný sen vyhrát po světovém šampionátu v Kataru i Champions League. Ani o tom nechci mluvit," řekl Martínez, který si 21 brankami v Serii A vyrovnal kariérní maximum.

O finálovém oponentovi, jehož výrazně favorizují experti i sázkové kanceláře, mluvil s respektem, ale zároveň poukázal na sílu "Nerazzurri".

"City hrají fotbal, který se mi moc libí, a bude velmi těžké jim čelit. Ve skupinové fázi i play-off jsme ale narazili na podobně kvalitní soupeře a obstáli jsme," připomněl Martínez měření sil s Barcelonou, Bayernem, Portem, Benficou Lisabon a AC Milán.   

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Inter Milán – AC Milán

Inter Milán, jenž na podzim zdolal ve skupině i dvakrát Viktorii Plzeň, postoupil do finále milionářské soutěže pošesté. Ze zisku nejcennější evropské trofeje se radoval třikrát v letech 1964, 1965 a 2010, před soupeřem se sklonil v letech 1967 a 1972.

"Proti City nebudeme favoritem, ale proto je fotbal tak strhující. Postavíme se jednomu z nejsilnějších týmů na světě a trenérovi, kterého dobře známe. Pokusíme se být připraveni. Náš přístup měnit nebudeme," zdůraznil kouč Simone Inzaghi.

Haaland? Necítíme strach

Pro třetí celek Serie A bude klíčem k úspěchu mimo jiné zastavení Erlinga Haalanda. Fenomenální norský útočník nasázel za "Citizens" v 52 soutěžních zápasech 52 gólů a s 12 trefami je nejlepším střelcem letošního ročníku Ligy mistrů.

"Bát se můžete vrahů, ne fotbalistů. Bylo by chybou mluvit o strachu. Není to Haaland versus Inter, je to Manchester City versus Inter. Necítíme strach, jen správné napětí a hlavně radost. Už se nemohu dočkat, až budu na hřišti," prohlásil obránce milánského mužstva Alessandro Bastoni.

Zdroj
ČT sport, UEFA.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články