Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mané poslal do rodné vesnice 300 dresů Liverpooolu, aby ve finále LM mohla fandit stylově

Senegalský fotbalista Liverpoolu Sadio Mané poslal do rodné vesnice 300 dresů anglického týmu, aby obyvatelé Bambali mohli stylově fandit v sobotním finále Ligy mistrů s Realem Madrid. "Stále tam žije moje rodina, máma a strejda. Nikdo ve vesnici v sobotu nebude pracovat. Všichni se budou dívat na zápas a fandit," řekl Mané. Přímý přenos finále Ligy mistrů můžete sledovat v sobotu od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sadio Mané (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem z Liverpoolu Alexem Oxladem-Chamberlainem
zdroj: REUTERS autor: Peter Powell

V dvoutisícovém Bambali se už vše chystá na vyvrcholení LM v Kyjevě, šestadvacetiletý křídelní útočník se ale domů dostane nejdříve po letním mistrovství světa v Rusku, kde bude reprezentovat Senegal. "Doufám, že až přijedu, budu všem moci ukázat medaili pro vítěze Champions League," podotkl Mané.

Senegalský borec doufá, že Liverpooolu, který jde do duelu s Madridem v pozici outsidera, nebudou přát ve finále jen v Senegalu, ale podporovat ho budou fanoušci po celém světě. "Myslím, že každý, kdo není fanoušek Realu, Evertonu nebo Manchesteru United a City nám bude přát. Řekl bych, že všichni ostatní chtějí vidět Liverpool, jak získá tuhle trofej. Bylo by to dobře pro fotbal," prozradil Mané.

S Liverpoolem se v sobotu pokusí vybojovat první "ušatý" pohár od roku 2005. Právě slavné istanbulské finále proti AC Milán, v němž za Liverpool hráli i Milan Baroš a Vladimír Šmicer, který se prosadil i gólově, sledoval tehdy třináctiletý Mané v rodné vesnici.

"Byl to úžasný zápas a rád na něj vzpomínám. Ale tehdy jsem nebyl fanouškem Liverpoolu, ale Barcelony," přiznal bývalý hráč Salcburku či Southamptonu. "Kdyby mi tehdy někdo řekl, že budu hrát finále Ligy mistrů, nevěřil bych. V mém životě je něco neuvěřitelného. Doufám, že vyhrajeme," dodal Mané.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články