Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Manchester spílal sudímu. A Mourinho přiznal: United byli lepší

Manchester (Velká Británie) - Manchester United se po vyřazení z osmifinále Ligy mistrů Realem Madrid hněvá na tureckého rozhodčího Cüneyta Cakira. Ten prý domácí velkoklub devastujícím způsobem poškodil, když vyloučil záložníka Naniho. Oslabený Manchester pak neustál nápor Realu, jehož tým slaví po výhře 2:1. Utkání mělo ještě jeden důležitý moment. Po necelých čtyřech letech se na trávník svého bývalého klubu vrátil Cristiano Ronaldo a z ochozů sklidil bouřlivé ovace.

Sudího Cakira zahrnuli kouč Alex Ferguson a spol. zdrcující kritikou. Vyloučení Naniho po souboji s Álvarem Arbeloou v 57. minutě je bude dráždit ještě hodně dlouho. "To nešťastné rozhodnutí zničilo celý zápas, přišlo nám to až neuvěřitelné. Nádherné představení znehodnotil jediný verdikt," řekl asistent trenéra Mike Phelan.

Ferguson možná bude potrestán

Ten se v emocích odmítl k zápasu vyjádřit. Stejně jako hráči, kteří prý dostali zákaz po utkání hovořit s novináři. "(Ferguson) není ve stavu, aby něco mohl hodnotit. Za všechno asi hovoří to, že na tiskové konferenci sedím já, a ne trenér tohoto fantastického klubu," uvedl lakonicky Phelan. UEFA kvůli neúčasti na tiskové konferenci se skotským koučem zahájila disciplinární řízení. Podle pravidel Ligy mistrů je totiž hlavní trenér povinen do dvaceti minut po závěrečném hvizdu být k dispozici novinářům. O trestu pro Fergusona rozhodne disciplinární komise 21. března.

Hráči Manchesteru dlouho nemohli kontroverzní výrok vstřebat. Těsně po utkání obklopili Cakira a domáhali se vysvětlení. Obránce Rio Ferdinand těsně před rozhodčím ironicky zatleskal. Mourinho byl po zápase rozpolcený. "Nezávisle na tom rozhodnutí, lepší tým vypadl. Nezasloužili jsme si vyhrát, protože jsme nehráli dobře. Fotbal je prostě někdy takový," poznamenal. "Pokud je vaším nejlepším hráčem brankář a ještě hrajete proti deseti, tak to asi neznačí, že jste měli zápas pod kontrolou. Ale z postupu jsem samozřejmě šťastný," dodal Mourinho.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/AP

Sám nechtěl spekulovat, zda byl Nani vyloučený oprávněně. "Nebudu o tom mluvit, protože si nejsem moc jistý. Ale kdybychom hráli proti jedenácti, tak pochybuju, že zvítězíme," prohlásil Mourinho, který už k triumfu v LM dovedl Porto s Interem Milán. "To nejlepší jsme předvedli až po vyloučení," přitakal záložník Xabi Alonso.

Real dokázal zvítězit ve vyřazovací fázi na Old Trafford jako první tým od února roku 2005, kdy tam uspěl AC Milán. Na vítězství se jedním gólem podílel hvězdný Portugalec Ronaldo, jenž je rád, že si s Realem zahraje čtvrtfinále LM. Mrzí ho však i to, že to je na úkor jeho bývalého a stále milovaného klubu.

Hned po své vítězné trefě z 69. minuty nasadil jakoby omluvný výraz, za což sklidil všeobecné sympatie. "Někde uvnitř jsem trochu šťastný, protože jsem pomohl svému týmu. Na druhou stranu jsem smutný i z toho, že jsou United venku," uvedl Ronaldo, pro něhož byl souboj s United mimořádný. Právě v Manchesteru totiž vyrostl v prvotřídní fotbalovou celebritu, Fergusonovy svěřence dotáhl ke třem anglickým titulům i triumfu v LM.

Když teď poprvé od roku 2009 na Old Trafford Ronaldo zavítal, cloumaly s ním velké emoce. "Přijetí od diváků bylo neuvěřitelné," líčil Ronaldo, kterého fanoušci Manchesteru i před vzájemnými zápasy s Realem zahrnuli ovacemi. "Nemám slov, abych vysvětlil, co cítím," vyznal se Ronaldo, který teď s osmi vstřelenými brankami vede tabulku kanonýrů tohoto ročníku LM.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - Real Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články