Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Manchester čeká těžká zkouška ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Praha - Fotbalisté hvězdného Manchesteru United stojí dnes večer před těžkou zkouškou. Po týden staré domácí remíze s portugalským FC Porto v prvním zápase čtvrtfinálové série Ligy mistrů totiž musí na horké portugalské půdě vyhrát či remizovat vyšším poměrem než 2:2, pokud chce postoupit dál a pokusit se obhájit prvenství z loňského ročníku. Ve druhém dnešním zápase se na domácí půdě představí další anglický celek - Arsenal. Jeho šance jsou však po týden staré remíze 1:1 na hřišti Villarealu mnohem vyšší.

Kouč Manchesteru Alex Ferguson ví, že pokud chce jeho tým pomýšlet na odvrácení předčasného konce v Lize mistrů, musí hlavně zlepšit obranu. V posledních pěti zápasech United udrželi jen jednou čisté konto a v klubu se všichni modlí, aby stoper a kapitán Rio Ferdinand do odvety v Portu stačil uzdravit svá třísla. Bez Ferdinanda defenziva skřípe, což Porto využilo už před týdnem, kdy dvěma vstřelenými góly zaskočilo Old Trafford.

Proti Manchesteru mluví i historie, žádný anglický celek ještě na stadionu "Draků", kde Porto sídlí, nevyhrál. "Čeká nás těžká práce, ale můžeme si za tom sami. Jsme teď v obraně zranitelní víc než dřív," uznal Ferguson, jehož tým i v domácí soutěži v posledních zápasech ztratil suverenitu a minulá dvě utkání pomohl zvrátit až v závěru svými trefami sedmnáctiletý Federico Macheda.

Arsenal: Hrát na bezbrankovou remízu nepřichází v úvahu

V duelu Arsenalu s Villarrealem mají k semifinále blíže domácí "Kanonýři", ale v Londýně půjde hlavně o to, jak se oba týmy vyrovnají s absencí důležitých opor. Arsenalu se rozpadla obrana: mimo jsou brankář Almunia, stoper Gallas a také levý bek Clichy. Villarreal musí vymýšlet, jak v záloze zacelí mezeru po zraněném klíčovém hráči Marcosi Sennovi, který se v prvním zápase blýskl krásným gólem.

Arsenal bude věřit v kouzlo Emiratas Stadium, kde v Lize mistrů ještě nepoznal přemožitele. Sílu týmu, který v Premier League vyhrál pět zápasů za sebou, pozvedl i návrat záložníka Ceska Fábregase. Domácí odmítají, že by se spokojili s bezbrankovou remízou, která by jim zaručila postup. "Hrát na 0:0 není náš styl. Můžeme to sice držet 85 minut, ale pak nás soupeř může potrestat," upozornil trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Dnešní program odvet čtvrtfinále Ligy mistrů:

FC Porto - Manchester United 20:45 (první zápas 2:2)

Arsenal - Villareal FC 20:45  (první zápas 1:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články