Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Máme samé giganty evropského fotbalu, musíme se od nich učit, myslí si Vlkanova

Je rád, že se může konfrontovat s věhlasnými kluby, přestože je Viktoria v součtu s úvodní prohrou 1:5 v Barceloně ve skupině C Ligy mistrů poslední bez bodu a skóre 1:7. Adam Vlkanova ocenil šestatřicetiletého bosenského reprezentanta Edina Džeka, který otevřel skóre po 20 minutách hry a ve druhém poločase asistoval u trefy Denzela Dumfriese.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Inter Milán

"Věděli jsme to, je to střelec. Už to není žádný rychlík, ale ve vápně je pořád strašně silný. Prokázal to u prvního zakončení, kde to krásně uklidil. U druhé branky vyřešil přihrávkou brejk. Ukázal svou kvalitu a to, proč hrál v nejlepších týmech v Evropě. Musíme se od nich učit," řekl Vlkanova po zápase.

Zbývajícím protivníkem ve skupině je Bayern Mnichov. "Jsou to strašně těžcí soupeři. Každý zápas chceme bojovat o to, abychom body sbírali. Jak to nakonec bude, se uvidí. Jsou to tři giganti v evropském fotbale a jsme rádi, že se s nimi můžeme porovnávat. Zatím bohužel bez bodu, ale nikdo neříká, že nemůžeme získat body někde jinde," uvedl osmadvacetiletý Vlkanova.

Inter se podle něj od Barcelony liší. "Hráli jiný styl fotbalu. Barcelona to hrála víc přes strany, přes křídelní hráče, kteří to potom dostávali do vápna na Lewandowského. Dneska to bylo jiné, stopeři Interu víc vyjížděli, bylo to víc středem hřiště než přes křídla. Oba týmy ukázaly ohromnou kvalitu a jak dobří jsou," prohlásil Vlkanova, který na konci srpna přestoupil do Plzně z rodného Hradce Králové.

"Je těžké je někde napadat. Občas jsme je zkusili napadat, ale stejně jsou tak dobří, že se z toho dokážou vykombinovat. Pokud bychom s nimi hráli na velkém hřišti a někde je napadali, byl by možná výsledek ještě horší," konstatoval Vlkanova.

Plzeň za stavu 0:1 dohrávala od 61. minuty bez vyloučeného Pavla Buchy. "Chtěli jsme na ně víc vylézt, dostat se do tlaku, standardek. Bohužel červená karta nám v tom určitě nepomohla. Pak už je to strašně těžké. Jsou kvalitní na balonu, drželi ho, nikam se nehnali a hlídali si, co potřebovali," podotkl Vlkanova, který v červnu debutoval za národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články