Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Los osmifinále Ligy mistrů: United si zahrají s PSG, Liverpool s Bayernem

Osmifinále Ligy mistrů slibuje skvělé souboje. Los proti sobě postavil například Manchester United a Paris St. Germain nebo Ajax Amsterdam a Real Madrid. Liverpool si zase zahraje s Bayernem Mnichov. Bitva o čtvrtfinále prestižní soutěže odstartuje 12. února.

Souboj s Bayernem bude speciální i pro trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa. Německý kouč na lavičce Dortmundu podlehl mnichovskému celku ve finále LM v roce 2013. "Jsem rád, že se podívám do Německa, ale je to jenom los. Čeká nás špičkový protivník. Bude to těžké a zajímavé střetnutí. Hodně se těším," podotkl Klopp.

Soupeře čeká premiérové vzájemné utkání v elitní soutěži, kterou oba vyhráli pětkrát v historii. "Bude to oříšek. Liverpool je momentálně nejatraktivnější tým a vede tabulku Premier League. Hrají dobrý fotbal, hodně fyzický a ve velkém tempu. Těšíme se, bude to pro nás výzva," uvedl sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.

V osmifinále dojde i na další dva anglicko-německé souboje. Manchester City narazí na Schalke a Tottenham čeká lídr bundesligy Dortmund, jenž v této sezoně ještě neprohrál soutěžní zápas.

Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

"Máme velmi silný tým, takže si věříme. Atlético je hodně vyvážené mužstvo a těžký soupeř. Umí hluboko bránit a vždycky způsobit problémy s Diegem Costou a Antoinem Griezmannem," upozornil ředitel Juventusu Pavel Nedvěd.

Dalšího španělského zástupce Barcelonu čeká Lyon. Olympique v dosavadních šesti pohárových duelech ještě katalánského giganta neporazil. "Nejsou žádné snadné zápasy a můžete vždycky vypadnout, když nemáte svůj den. Lyon respektujeme, mají dobrý tým a podívejte, jak ve skupině potrápili Manchester City," řekl ředitel Barcelony Guillermo Amor.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů

Schalke 04 - Manchester City,

Atlético Madrid - Juventus Turín,

Manchester United - Paris St. Germain,

Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund,

Olympique Lyon - FC Barcelona,

AS Řím (Schick) - FC Porto,

Ajax Amsterdam (Černý) – Real Madrid,

Liverpool FC - Bayern Mnichov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články