Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Liverpool senzačně padl v Bělehradě, Barcelona je prvním osmifinalistou

Nečekanou facku museli skousnout ve 4. kole skupinové fáze Champions League fotbalisté Liverpoolu. Finalisté loňského ročníku totiž prohráli v Bělehradě s Crvenou zvezdou 0:2. Ve druhém utkání skupiny C se v Neapoli zrodil nerozhodný výsledek 1:1. Domácí SSC se rozešlo smírně s Paris Saint-Germain a udrželo vedení v tabulce o skóre před celkem z města Beatles. Barcelona sice v závěru přišla o vedení v Miláně, kde remizovala s Interem 1:1, ale i přesto postoupila jako první tým do osmifinále. 

Fotbalisté CZ Bělehrad se radují z gólu proti Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Katalánský velkoklub neudržel hubený náskok, protože na gól střídajícího Malcoma odpověděl v 87. minutě Mauro Icardi. Nicméně i tak mohl slavit postup do play-off, neboť druhý duel ve skupině B skončil výhrou Tottenhamu 2:1 nad PSV Eindhoven.

Kolaps Liverpoolu v Bělehradě režíroval Pavkov

Srbský celek se dočkal mezi fotbalovou elitou prvního vítězství od triumfu v Poháru mistrů evropských zemí v roce 1991, než se soutěž změnila v Ligu mistrů.

Liverpool přitom před dvěma týdny doma vyhrál nad bělehradským týmem jednoznačně 4:0. Nicméně doma je Crvena zvezda výrazně silnější, v evropských pohárech tam bodovala už poosmé za sebou a počtrnácté z posledních patnácti zápasů.

Zasloužil se o to útočník Milan Pavkov, který se postaral o oba góly. Ve 22. minutě vyskočil nejvýše po rohovém kopu a hlavou otevřel skóre. Za dalších sedm minut napřáhl z 25 metrů a tvrdou střelou pod břevno přidal druhou branku.

Obhájce finálové účasti se po změně stran snažil porážku zvrátit, ale nadšeně bojující Srbové se ubránili. Zahrozil pouze Mohamed Salah, jenž orazítkoval tyč.

Neapol remizovala s PSG i podruhé

Zaváhání "Reds" chtěli využít konkurenti. Pařížský celek šel v Neapoli do vedení v závěru prvního poločasu po brance Juana Bernata. Po změně stran si ovšem "Partenopei" vytvořili enormní tlak a pouze zákroky Gianluigiho Buffona zabránily gólům. Pak ale velezkušený brankář hasil chybu spoluhráče Thiaga Silvy, fauloval a nařízenou penaltu proměnil Lorenzo Insigne. Stal se tak prvním Italem, který v LM skóroval v pěti domácích zápasech po sobě. 

Utkání Neapol - PSG
zdroj: imago sportfotodienst autor: Insidefoto

Hned ve třech zápasech dnešního programu padly góly v úvodních čtyřech minutách. PSV Eindhoven dokonce skóroval na stadionu Tottenhamu už po 61 vteřinách, kdy se prosadil Luuk de Jong. Jenže "Spurs" v závěru skóre otočili dvěma trefami Harryho Kanea a udrželi se v boji o místenku ve vyřazovací fázi, když na Inter Milán ztrácí tři body.

Blízko k postupu má Porto, které po výhře 4:1 nad Lokomotivem Moskva vede skupinu D s náskokem šesti bodů před Galatasarayem Istanbul. Turecký tým totiž prohrál na Schalke 0:2. Portugalskému mužstvu tak schází k play-off bod či jakákoli ztráta Galatasaraye. Monako doma prohrálo 0:4 s Bruggami a po své nejhorší porážce v LM už je bez šance na postup.

4. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
Monako - FC Bruggy 0:4 (0:3)
Branky: 12. a 17. z pen. Vanaken, 24. Wesley, 85. Vormer. 
Atlético Madrid - Dortmund 2:0 (1:0)
Branky: 33. Saúl, 80. Griezmann. 

Skupina B:
Tottenham - PSV Eindhoven 2:1 (0:1)
Branky: 78. a 89. Kane - 2. De Jong.
Inter Milán - FC Barcelona 1:1 (0:0) 
Branky: 87. Icardi - 83. Malcom. 

Skupina C:
CZ Bělehrad - Liverpool 2:0 (2:0)
Branky: 22. a 29. Pavkov. 
Neapol - Paris St. Germain 1:1 (0:1)
Branky: 63. Insigne z pen. - 45.+1 Bernat. 

Skupina D:
Schalke - Galatasaray Istanbul 2:0 (1:0)
Branky: 4. Burgstaller, 58. Uth. 
FC Porto - Lokomotiv Moskva 4:1 (2:0)
Branky: 2. Herrera, 42. Marega, 67. Corona, 90.+3 Otavio - 59. Farfán. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články