Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liverpool se postaví Realu. Ronaldo může překonat Raúla

Madrid - Souboj dvou velkoklubů, které jsou momentálně ve zcela odlišné situaci, se odehraje na Santiago Bernabéu. Liverpoolu se po loňském nečekaném druhém místě příliš nedaří ani v Lize mistrů ani v domácí Premier League. Reds budou chtít proti Realu, který vyhrál jedenáct utkání v řadě, odčinit domácí porážku 0:3. Pokud se přitom za Los Blancos trefí Cristiano Ronaldo, vyrovná Raúlův rekord v počtu vstřelených gólů v Lize mistrů. Utkání můžete sledovat v textovém on-line přenosu na našem webu.

Na začátku sezony se Real těžce vypořádával se ztrátou Ángela di Maríi a Xabiho Alonsa. Z úvodních pěti soutěžních zápasů vyhrál jediný a mnozí fanoušci volali po tom, aby za situaci nesl odpovědnost trenér Carlo Ancelotti. Italský kouč přitom pro klub teprve před několika měsíci vyhrál vytouženou desátou trofej v Lize mistrů, respektive Poháru mistrů evropských zemí.

Po porážce v derby s Atlétikem se však Real zvedl a nyní je v oslnivé formě. Za sebou má sérii jedenácti výher ve všech soutěžích, během níž nastřílel 46 branek. Přesvědčivě porazil Barcelonu (3:1) i svého dnešního vyzyvatele, Liverpool. Ten před Realem kapituloval třemi góly za jediný poločas. Carlo Ancelotti by podle různých zpráv měl v klubu prodloužit smlouvu na další jednu či dvě sezony.

"Daří se nám a užíváme si to. Proto doufám, že na konci sezony vyhrajeme nějaké velké trofeje, jako v minulé sezoně," chválí si situaci klubová legenda a kapitán Iker Casillas, jehož přitom na začátku sezony fanoušci několikrát vypískali.

Los Blancos nemusejí slavit jen postup do osmifinále. Cristiana Ronalda dělí jediná branka od vyrovnání střeleckého rekordu Ligy mistrů. Ten se 71 zásahy drží další legenda Realu útočník Raúl. Podle statistik z posledních zápasů by mělo jít jen o formalitu, protože v posledních 12 zápasech dal portugalský útočník 20 gólů. "Doufám, že se to povede. Pro vyhrávání trofejí a přepisování historie máme všechny potřebné ingredience," uvedl Casillas.

Ve druhém zápase ve skupině B nastoupí Razgrad v Basileji, kde působí dvojice českých reprezentantů obránce Marek Suchý s brankářem Tomášem Vaclíkem. Pro domácí půjde o odvetu za předchozí duel, v němž Ludogorec vyhrál 1:0 a a postaral se o historicky první vítězství bulharských klubů v základní skupině LM.


Rázný krok za postupem může ve skupině D udělat Dortmund, který stejně jako Real vyhrál všechny tři úvodní zápasy a navíc ani jednou neinkasoval. Borussia doma přivítá Galatasaray a doufá, že i na čtvrtý pokus v Lize mistrů zapomene na trápení z domácí soutěže. V Bundeslize je totiž předposlední, prohrála už pětkrát za sebou a prožívá nejhorší sérii za 14 let.

"Proti Galatasarayi máme další možnost ukázat, že máme na víc," řekl obránce Neven Subotič, který se dvěma chybami podepsal pod poslední prohru 1:2 s Bayernem Mnichov. "Potřebujeme si zvednout sebevědomí," dodal. Utkání Dortmundu s Galatasarayem bude řídit český rozhodčí Pavel Královec.

Ve skupině D se představí také Arsenal proti Anderlechtu. Pro londýnský klub, mezi jehož náhradníky patří kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, by na základě dosavadních statistik mělo jít o jasnou záležitost. Belgičané totiž v Anglii ve 13 zápasech ještě nikdy nezvítězili a uhráli jedinou remízu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články