Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liverpool otočil šlágr s AC Milán, City nasázeli Lipsku šest gólů a PSG ztratilo v Bruggách

V gólová galapředstavení na anglických stadionech se změnila středeční utkání skupinové fáze Champions League. Liverpool totiž na Anfieldu otočil reprízu legendárního finále z roku 2005 proti AC Milán a vyhrál 3:2, Manchester City deklasoval Lipsko 6:3. Paris Saint-Germain i s Lionelem Messim v základní sestavě nečekaně remizovalo v Bruggách 1:1, venku naopak uspěl Real Madrid. Na San Siru udolal Inter 1:0 gólem Rodryga v 89. minutě.

Trent Alexander-Arnold z Liverpoolu oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

Hvězdou druhého večera byl Sebastian Haller, který pomohl čtyřmi trefami k výhře Ajaxu na hřišti Sportingu Lisabon 5:1. Moldavský nováček v elitní soutěži Šeriff Tiraspol zdolal v premiéře mnohem zkušenější Šachtar Doněck 2:0.

Lipsko loni utrpělo v Manchesteru na hřišti konkurenčních United nejvyšší porážku na evropské scéně 0:5. Tentokrát inkasovalo ještě jeden gól navrch, ale Nkunku třemi brankami krutost debaklu přece jen zmírnil. O góly domácího celku se podělilo šest střelců.

Zápas Liverpoolu s AC Milán připomněl fanouškům finále z roku 2005, v němž italský klub vedl 3:0 a nakonec prohrál na penalty. Tentokrát měl lepší nástup anglický tým, už v 9. minutě si totiž Tomori srazil míč do vlastní sítě. O pět minut později to mohlo být 2:0, ale Egypťan Salah, který v neděli oslavil stý gól v Premier League, neproměnil pokutový kop nařízený za ruku Alžířana Bennacera. Mrzelo ho to tím víc, že Chorvat Rebič a Španěl Díaz ještě do poločasu výsledek otočili. Salah si po změně stran spravil chuť vyrovnávacím gólem a Henderson strhl vedení na stranu domácích vydařenou střelou z dálky.

Messi a spol. se trápili, Haller řádil v Lisabonu

Před dvěma lety St. Germain vyhrál v Bruggách 5:0 a Mbappé jako náhradník tehdy stihl hattrick. Tentokrát se proměnil v nahrávače a přichystal gól pro Herreru. Domácí ale nebyli tak odevzdaným soupeřem jako minule a Vanaken tečovanou střelou vyrovnal. Argentinec Messi při 150. zápase v Lize mistrů ke 120 gólům za Barcelonu další nepřidal. Po půlhodině trefil břevno a Icardi v závěru nevyužil vyloženou šanci.

Sporting Lisabon, který letos po 19 letech slavil portugalský titul, od loňského října neprohrál doma 22 zápasů, ale v utkání s Ajaxem už během úvodních devíti minut zásluhou Hallera dvakrát kapituloval. Paulinho sice po hrubce brankáře Pasveera snížil, ale za šest minut už to bylo zásluhou Berghuise znovu o dvě branky pro hosty. Po změně stran Haller přidal další dva zásahy, zatímco druhý Paulinhův gól byl po konzultaci s videem zrušen kvůli ofsajdu.

Rodrygo spasil Real v Miláně

Real Madrid vyhrál před rokem nad Interem Milán oba zápasy a Italům se ani odveta nepovedla. Největší šanci změnit to měl Bosňan Džeko, ale neproměnil ji. Už to vypadalo, že nový trenér Interu Simone Inzaghi získá alespoň bod, ale těsně před koncem střídající Rodrygo zajistil výhru Realu.

V utkání Atlética Madrid s Portem se diváci gólu nedočkali. Blíž k němu měli hosté, ale video jim pokaždé radost vzalo. Nejprve je připravilo o penaltu a pak o gól, protože si před ním Taremi pomohl faulem. V hektickém závěru hosté ještě přišli o vyloučeného Mbembu.

Besiktas, který se vrátil do skupinové části po čtyřech letech, nedostal v turecké lize ve čtyřech úvodních kolech ani jeden gól, ale v souboji s Borussií kapituloval hned při první střele na branku. Bellingham si ve 20. minutě na prsou zpracoval centrovaný míč a mezi nohama brankáře ho poslal do sítě.

V nastaveném čase prvního poločasu se mezi třemi obránci znovu probil do šestnáctky, předložil míč Haalandovi a pro krále střelců minulého ročníku bylo hračkou vylepšit si gólový účet. Norský kanonýr má ve žlutočerném dresu bilanci 66 branek ve stejném počtu zápasů. Turci se dvakrát marně dožadovali penalty, až ve čtvrté minutě nastavení alespoň snížil na 1:2 po rozehraném přímém kopu Španěl Montero.

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
FC Bruggy - Paris St. Germain 1:1 (1:1)
Branky: 27. Vanaken - 15. Herrera. Rozhodčí: Schärer (Švýc.).
Manchester City - Lipsko 6:3 (3:1)
Branky: 16. Aké, 28. vlastní Mukiele, 45.+3 Mahrez z pen., 56. Grealish, 75. Cancelo, 86. Jesus - 42., 51. a 73. Nkunku. Rozhodčí: Gözübüyük (Niz.). ČK: 79. Angelino (Lipsko).

Skupina B:
Atlético Madrid - FC Porto 0:0
Rozhodčí: Hategan (Rum.). ČK: 90.+5 Mbemba (Porto).
Liverpool - AC Milán 3:2 (1:2)
Branka: 9. vlastní Tomori, 49. Salah, 69. Henderson - 42. Rebič, 44. Díaz. Rozhodčí: Marciniak (Pol.).

Skupina C:
Besiktas Istanbul – Dortmund 1:2 (0:2)
Branky: 90.+4 Montero - 20. Bellingham, 45.+3 Haaland. Rozhodčí: Mateu Lahoz (Šp.).
Sporting Lisabon - Ajax Amsterdam 1:5 (1:3)
Branky: 33. Paulinho - 2., 9., 51. a 63. Haller, 39. Berghuis. Rozhodčí: María Sánchez (Šp.).

Skupina D:
Šeriff Tiraspol - Šachtar Doněck 2:0 (1:0)
Branky: 16. A. Traoré, 62. Yansané. Rozhodčí: Aytekin (Něm.).
Inter Milán - Real Madrid 0:1 (0:0)
Branka: 90. Rodrygo. Rozhodčí: Siebert (Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články