Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liverpool měl dohrávat v desíti. Pro nás bude zavedení videa už pozdě, litoval Ancelotti

Videorozhodčí bude v Lize mistrů zaveden až na jarní vyřazovací část, což mrzí Carla Ancelottiho. Kdyby totiž fungoval už nyní, podle kouče Neapole by Liverpool v závěrečném utkání skupiny Ligy mistrů dohrával v desíti. Nestalo se a hostující italský celek po porážce 0:1 čeká jen Evropská liga. Zkušený trenér ale své svěřence za výkony pochválil.

Trenér Neapole Carlo Ancelotti
zdroj: REUTERS autor: Jon Super

Nizozemský stoper ve skluzu sice trefil míč, ale opakované záběry ukázaly, že zasáhl také kotník Mertensovy stojné nohy a belgickému útočníkovi hrozilo vážné zranění. Sudí Damir Skomina udělil Van Dijkovi pouze žlutou kartu, kvůli které přijde o první osmifinále. Liverpool se vzápětí dostal do vedení a také díky dobré obraně nizozemského fotbalisty postupovou výhru ubránil.

"Měla to být červená. Opakované záběry to jasně ukázaly," stěžoval si Ancelotti. "Hodně se mluví o zavedení VAR a kdy se tak stane v Lize mistrů, ale pro nás to bude už příliš pozdě," prohlásil.

Jinak podle něj Neapol nemá čeho litovat, ačkoli z čela skupiny spadla až na třetí místo a čeká ji pouze Evropská liga.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Neapol

"Musíme to přijmout. Je to zklamání, ale udělali jsme vše, co bylo v našich silách. Předvedli jsme možná více, než všichni čekali, a byli jsme blízko postupu z těžké skupiny. Takže není čeho litovat," prohlásil Ancelotti.

UEFA zavedení videa do Ligy mistrů odkládala, až bude dokonale připraveno, ale po několika podobných stížnostech v průběhu základních skupin se na začátku prosince rozhodla zavedení VAR uspíšit. Sudím bude k dispozici už od únorových bojů ve vyřazovací části.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články