Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liverpool hájí v Portu dvougólový náskok. Uškodí Tottenhamu v anglickém duelu absence Kanea?

Liga mistrů se dozví poslední dva semifinalisty. Zatímco Tottenham bude v duelu s Manchesterem City hájit těsný náskok 1:0 z domácího zápasu, Liverpool má proti Portu k dispozici dokonce dvoubrankový polštář. Porto se probilo do semifinále naposledy v roce 2004, Spurs se mezi poslední čtyřku ještě nikdy nedostali.

Utkání Tottenham - Manchester City
zdroj: Reuters

Spurs mají náskok, ale budou postrádat Kanea

O výhře Tottenhamu v úvodním souboji rozhodl v 78. minutě Son Hung-min. Šestadvacetiletý útočník se stal prvním střelcem na novém stadionu "Spurs" jak v Premier League, tak v Lize mistrů. K triumfu Tottenhamu pomohla i neproměněná penalta útočníka City Sergia Agüera z prvního poločasu.

V dalším kole vyzve vítěz Ajax Amsterdam, který nečekaně vyřadil slavný Juventus Turín. Tottenham se v semifinále Ligy mistrů ještě nepředstavil. "Zbývá nám spousta práce, bude to ohromně složité, ale věříme, a to je nejdůležitější. Pokud ve fotbale tvrdě pracujete a máte víru, je možné všechno," řekl trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Manchester City

Londýnský celek se musí obejít bez kapitána Harryho Kanea, který v prvním utkání proti "Citizens" utrpěl zranění kotníku, kvůli němuž možná bude mimo hru do konce sezony.

Manchester City se mezi poslední čtyřku v soutěži probojoval v sezoně 2015/16. Před rokem vypadl ve čtvrtfinále s Liverpoolem. "Výsledek není zrovna nejlepší, ale někdy je potřeba obracet skóre, pokud chcete postoupit mezi nejlepší. Někdy je 1:0 lepší než bezbranková remíza, protože moc dobře víte, co je zapotřebí udělat. Naším úkolem je dát góly," uvedl kouč Pep Guardiola.

Jordan Henderson
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Porto vyhlíží proti Liverpoolu obrat, Klopp varuje před protiútoky

Vítěz souboje Liverpoolu s Portem vyzve v semifinále Barcelonu, která si lehce poradila s Manchesterem United. Liverpool vyřadil Porto v minulém ročníku v osmifinále, když o postupu rozhodl už v prvním duelu v Portugalsku, kde i díky hattricku Sadia Maného zvítězil 5:0. Přestože i tentokrát mají "Reds" partii s Portem dobře rozehranou díky gólům Keity a Firmina, jejich trenér Jürgen Klopp náskok nepřeceňuje.

"Bude to těžký zápas. Možná máme vše pod kontrolou, ale v prvním utkání jsme jim umožnili až moc protiútoků. Porto je schopné skórovat z těchto šancí ve čtyřiceti procentech. Musíme být opatrní," konstatoval německý kouč. Jeho mužstvo nenašlo přemožitele v uplynulých 16 soutěžních zápasech.

Porto bude spoléhat na domácí prostředí, kde v posledních 22 utkáních v součtu všech soutěží prohrálo jen jednou. "Máme za sebou teprve polovinu dvojzápasu. Zbývá nám doma 90 minut na to, abychom výsledek obrátili a postoupili. Budeme potřebovat každého fanouška, protože tohle ještě není konec," prohlásil trenér Sergio Conceicao.

Naposledy Porto postoupilo do semifinále Ligy mistrů pod vedením Josého Mourinha v sezoně 2003/04, kdy nakonec soutěž ovládlo. Portu dodává sebevědomí i fakt, že úvodní vyřazovací duel v tomto ročníku Ligy mistrů s AS Řím prohrálo 1:2, ale v domácí odvetě přes mužstvo útočníka Patricka Schicka prošlo díky výhře v prodloužení.

"Neustále věříme a bojujeme až do konce. Přesně to uděláme i teď," poznamenal obránce Alex Telles. "Výsledek nechal všechno otevřené. Můžeme dvakrát skórovat a být zpátky ve hře," dodal záložník Danilo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články