Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liverpool bude vzdorovat rozjetému Realu s Ronaldem v čele

Liverpool – Real vyhrál sedm soutěžních utkání za sebou, nastřílel v nich 32 gólů, posledním dvěma ligovým soupeřům Bilbau a Levante nadělil debakl 5:0 a teď si brousí zuby na skalp Liverpoolu. Madrid ve třetím kole Ligy mistrů cestuje na anglickou půdu a svému soupeři má co vracet - předchozí tři vzájemné zápasy prohrál a nedal gól. Přímý přenos duelu Liverpool – Real Madrid sledujte na ČT sport a našem webu dnes od 20:45, Studio fotbal začíná již ve 20:15 a po utkání budou následovat sestřihy zbylých utkání. 

"Aktuálně podává Madrid takové výkony, jaké jsem neviděl léta. Mají velké zkušenosti, skvělé hráče, rychlost, individuální kvalitu i báječného trenéra Carla Ancelottiho," ocenil soupeře kouč Liverpoolu Brendan Rodgers. Varuje hlavně před hvězdným Cristianem Ronaldem, jenž v této sezoně vstřelil víc gólů (19) než všichni hráči "Reds" dohromady (14).

"Je to hráč mimo všechny tabulky. Jeho vývoj v posledních letech do špičkového kanonýra je úžasný," přidal Rodgers. Liverpool má s Realem nečekaně jednoznačnou bilanci, protože v minulosti vyhrál všechny tři zápasy. Naposled v odvetném osmifinále LM ročníku 2008/2009 triumfoval na Anfieldu jednoznačně 4:0.

Tehdy za anglický klub nastoupil madridský obránce Álvaro Arbeloa. "Bude to pro mě velký zážitek, prožil jsem tam krásné roky. Liverpool bude bojovat až do skonání, protože musí vyhrát," upozornil Arbeloa. S Realem do Anglie ani neodcestoval zraněný Velšan Gareth Bale.

Druhý duel skupiny B nabídne souboj Ludogorce s Basilejí, která bude chtít navázat na minulé domácí vítězství 1:0 nad Liverpoolem. Švýcarský tým loni ještě bez Vaclíka a Suchého vyřadil Razgrad v předkole LM, v němž vyhrál oba zápasy.

Alexis Sánchez oslavuje vstřelenou branku za Arsenal
zdroj: imago sportfotodienst

Arsenal kosí zranění, na Anderlecht půjde s brankářskou trojkou

Arsenal má před zápasem s Anderlechtem Brusel problém s brankáři. Jednička Wojciech Szczesny bude pykat za červenou kartu z minulého utkání s Galatasarayem a David Ospina má zraněnou kyčel. Debut v LM tak zřejmě čeká až třetího gólmana Damiána Martíneze z Argentiny. Zdravotní potíže na straně Arsenalu nepustí do hry ještě Özila, Girouda, Debuchyho a možná ani Koscielného.

"Máme hodně zraněných, ale nechceme se schovávat za jakékoli výmluvy. Čelíme pravdě - v sobotu jsme nevyhráli (remíza 2:2 s Hullem), takže musíme najít řešení v dalších zápasech," nabádal jeden ze spoluhráčů reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, záložník Mathieu Flamini.

Zatím stoprocentní Dortmund se ve druhém utkání skupiny D utká v Istanbulu s Galatasarayem. Svěřenci Jürgena Kloppa si chtějí spravit chuť po nečekaném trápení v německé lize, kde prohráli třikrát za sebou a jsou až čtrnáctí. "Musíme si vybojovat cestu ze dna jako tým. Věřím, že díky tvrdé práci budeme brzy zase na úspěšné cestě," řekl záložník Marco Reus. Borussia v LM vyhrála poslední tři zápasy bez inkasované branky.

Atlético Madrid chce potvrdit minulé vítězství nad Juventusem opět doma proti Malmö. Finalista minulého ročníku na stadionu Vicente Calderóna vyhrál 18 z posledních 20 zápasů v evropských pohárech. Ve druhém utkání vyrovnané skupiny A, kde mají všechny celky po třech bodech, zavítá Juventus Turín na hřiště Olympiakosu Pireus.

Ve skupině C se Leverkusen doma utká se Zenitem Petrohrad a Monako přivítá Benfiku Lisabon, která čeká na první body v této sezoně Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články