Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Liga mistrů začíná. PSG čeká Manchester United, Mbappé varuje před Rashfordem

Na konci srpna prohráli finále s Bayernem, dnes chtějí fotbalisté Paris St. Germain vítězně zahájit nový ročník. V Parku Princů se v jednom z magnetů 1. kola skupinové fáze Champions League střetnou s Manchesterem United. Hvězda PSG Kylian Mbappé je při střelecké chuti, ale před duelem s "Red Devils" hovořil s respektem - zejména k útočníkovi soupeře Marcusi Rashfordovi.

Kylian Mbappé slaví gól PSG
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Rashford ve víkendovém utkání 5. kola Premier League zazářil v Newcastlu bilancí 1+2, což Mbappé nezapomněl připomenout a dodal: "Paul (Pogba, pozn. autora) mi několikrát vyprávěl, jak výjimečným hráčem a člověkem je. Je bezesporu jedním z nejnebezpečnějších útočníků v Anglii."

Sám Mbappé také potvrzuje pověst obávaného střelce, což mimo jiné dvakrát ukázal i v pátek v 7. kole Ligue 1 na stadionu Nimes. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris Saint-Germain – Manchester United

Se spoluhráči z PSG bude chtít United mimo jiné oplatit vyřazení v předloňském osmifinále. Na Old Trafford tenkrát vyhráli 2:0, ale v domácí odvetě prohráli 1:3 - rozhodující gól vstřelil v 94. minutě Rashford z penalty. 

"Co se stalo v předminulém ročníku, už není vůbec důležité. Loni jsme byli ve finále, ale nikomu z nás to nestačí. Letos chceme celou soutěž vyhrát," zakončil rezolutně Mbappé.

Kapitán sedí vedle mě, udivil Solskjaer

United bude v Parku Princů scházet zraněný kapitán Harry Maguire.

Jeho nástupce jmenoval trenér Ole Gunnar Solskjaer netradičně během tiskové konference. Záložníkovi Brunovi Fernandesovi totiž před novináři oznámil, že kapitánem v ostře sledovaném duelu bude právě on. "Kapitán sedí vedle mě, kapitánem bude Bruno," řekl.

Šestadvacetiletý Portugalec jen nechápavě s otevřenou pusou hleděl na kouče i kvůli tomu, že se v poslední době spekulovalo o vzájemném vyhroceném vztahu. V poločase předchozího ligového utkání s Tottenhamem (1:6) se totiž Fernandes s nadřízeným pohádal.

"Jsem v šoku. Vůbec jsem to nečekal, zjistil jsem to ve stejnou dobu jako vy. Je to pro mě moc důležité, obrovská čest, ale kapitánem je u nás v týmu každý. Každý musí být vůdcem a musí pomoci týmu," prohlásil Fernandes, který přišel do Manchesteru teprve letos v lednu.

Skupinová fáze v 50 dnech 

Liga mistrů byla kvůli koronavirové pandemii v předchozí sezoně na pět měsíců přerušena a od čtvrtfinále se dohrála turnajem v Lisabonu. Její nový ročník začíná o měsíc později než obvykle. Aby se skupinová fáze stihla dokončit do prosince, vměstná se 6 kol do 50 dnů.

UEFA dovolila klubům zaplnit stadiony maximálně z 30 procent kapacity, ale rozhodující slovo mají jednotlivé vlády. Vzhledem k nepříznivému epidemiologickému vývoji se proto řada utkání bude dál hrát bez diváků za zavřenými dveřmi.

Úterní program 1. kola skupinové fáze LM:

18:55 Dynamo Kyjev - Juventus
18:55 Zenit - Club Bruggy
21:00 Barcelona - Ferencváros 
21:00 Chelsea - Sevilla
21:00 Lazio - Dortmund
21:00 PSG - Manchester Utd
21:00 RB Lipsko - Basaksehir
21:00 Rennes - Krasnodar

Zdroj
ČT sport, Daily Mirror

Hlavní zprávy

Nejčtenější články