Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liga mistrů startuje zostra. Poprvé video a rozjeté United proti PSG bez Cavaniho

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer říká: Mám husí kůži. Ano, nejspíš z očekávání velkého střetu v prvním osmifinále Ligy mistrů proti Paris St. Germain. Jenže Pařížané mohou mít kromě tohoto pocitu i obavy. Vedle Neymara jim totiž chybí i Edinson Cavani, který si o víkendu poranil stehno. A další zajímavost kromě očekávaného šlágru? V Champions League se od osmifinále premiérově představí videorozhodčí. Sestřihy a analýzy dnešního programu Ligy mistrů sledujte v pořadu Liga mistrů UEFA od 23:25 na ČT sport.

Útočník PSG Edinson Cavani
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Stephane Allaman

Solskjaer v prosinci nahradil odvolaného Josého Mourinha jako dočasný kouč a manchesterský tým rychle vytáhl z herní i výsledkové krize. "Rudí ďáblové" pod bývalým útočníkem ještě neprohráli a vyhráli deset z jedenácti soutěžních zápasů.

"Když jsem sledoval los Ligy mistrů, tak jsem si řekl, že to bude pro United velká výzva. Za dva tři dny jsem byl tady a najednou je to moje výzva. Musím přiznat, že z toho pořád mám husí kůži," řekl Solskjaer.

Podle něj není pro domácí velkou výhodou, že PSG bude chybět zraněný útočník Neymar. "I bez něj mají několik skvělých fotbalistů. Vedl jsem United v 11 zápasech, abych se na ně připravil, a myslím, že vím, čeho jsou moji hráči schopní. Myslím, že můžeme porazit každého," uvedl norský kouč.

Videorozhodčí v utkáních Ligy mistrů:

Na utkání budou přítomní ve speciální kabině videorozhodčí, asistent videorozhodčího a dva operátoři. Rozhodovat se bude v těchto případech:

- góly a situace jim předcházející;

- incidenty v pokutovém území;

- udělení červených karet;

- oprava špatně identifikovaných hráčů.

Francouzský mistr vedle Neymara navíc bude na Old Trafford zřejmě postrádat i další ofenzivní hvězdu Edinsona Cavaniho, jenž si v sobotním ligovém utkání s Bordeaux poranil stehno.

"Mám obavy, protože nám chybějí naši klíčoví hráči. Pro rozhodující zápasy Ligy mistrů jsou absolutně nezbytní. Nemáme náhradu za Ediho, nemáme náhradu za Neymara. Už nehledáme plán B, ale plán D," prohlásil trenér PSG Thomas Tuchel, podle něhož je naděje na Cavaniho start malá.

Schick v pátek nedohrál vítězné ligové utkání s Chievem Verona (3:0) a musel odstoupit také kvůli problémům se stehnem. Římský tým se dosud utkal s Portem v pohárech čtyřikrát a ani jednou nezvítězil.

Schicka čeká dvoutýdenní pauza

Schick si zhruba dva týdny nezahraje. Třiadvacetiletý fotbalista má problémy se stehenním svalem a kvůli nim přijde o úterní úvodní osmifinále Ligy mistrů s Portem a zápasy s Boloňou a Frosinone v italské lize.

AS naposledy s portugalským soupeřem vypadl ve čtvrtém předkole LM v roce 2016, kdy po nadějné venkovní remíze 1:1 doma propadl a prohrál 0:3.

"Zkušenosti mohou být výhodou, ale Porto je také zvyklé hrát takové zápasy. Nemyslíme na to, co se stalo v minulosti, potřebujeme se dobře připravit na úterý," upozornil kapitán AS Daniele De Rossi.

Pro italského semifinalistu minulého ročníku, který základní skupinu zakončil porážkou 1:2 v Plzni, byl triumf nad Chievem jediným vítězstvím z posledních čtyř soutěžních utkání.

"Zápas s Portem je šance, abychom předvedli velký výkon a vrátili si nějaký entuziasmus. Bude to fyzicky náročné, potřebujeme být silní v defenzivě a ideálně neinkasovat," konstatoval kouč Di Francesco.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články