Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Liga mistrů se probouzí. Chelsea v osmifinále vyzve PSG

Praha - Dvouměsíční čekání na vyřazovací část Ligy mistrů končí. O vítězi soutěže ze zbývajících šestnácti týmů napoví již první osmifinále, v němž se střetnou Paris Saint-Germain s Chelsea a Benfica se Zenitem Petrohrad. Přímý přenos utkání PSG - Chelsea sledujte i s předzápasovým studiem od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Fotbalisté PSG slaví gól v síti Chelsea
zdroj: ČTK/PA/ autor: Andrew Matthews

PSG a Chelsea je v Lize mistrů tak trochu nerozlučnou dvojicí. Oba týmy se ve vyřazovací části utkají třetí rok za sebou a v obou předchozích případech šlo o mimořádně dramatické duely. Zatímco předloni se ve čtvrtfinále z postupu radovala Chelsea, v minulé sezoně postoupil PSG, i když hrál na Stamford Bridge od 31. minuty bez vyloučeného Zlatana Ibrahimovice.

Před letošním dvojzápasem je favoritem pařížský celek. Francouzskou ligu vede s bezprecedentním náskokem 24 bodů a až do víkendové remízy s Lille vyhrál 16 ligových utkání v řadě. V sezoně prohrál jediný z 39 soutěžních duelů. "Remíza s Lille nás mrzí, ale hráčům nemohu nic vytknout. Teď už musíme hledět směrem k Chelsea. Věřím, že když navážeme na naše výkony v této sezoně, postoupíme," uvedl kouč Laurent Blanc.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání PSG - Chelsea

Chelsea sice v sobotu zaznamenala nejvyšší výhru v sezoně, když porazila Newcastle 5:1, ale stále figuruje ve druhé polovině tabulky Premier League. Přesto pod dočasným trenérem Guusem Hiddinkem v jedenácti utkáních ještě neprohrál. "Věříme si, ale PSG je favoritem. Za prvé proto, že vyřadili Chelsea v minulém roce, a také proto, že prohráli v této sezoně zatím jen jednou. To je úžasná bilance," ocenil Hiddink.

"Ambice PSG jsou vysoké, chtějí jednou Ligu mistrů vyhrát, ať to stojí cokoliv. Budeme muset hrát velmi takticky. Bude to těžké, ale jsme přesvědčeni, že můžeme dopadnout lépe než loni," dodal Hiddink, který doufá, že se uzdraví stoper Terry, jenž o víkendu musel střídat. Naopak dva z klíčových hráčů PSG Pastore a Verratti už zranění překonali.

Benfica i Petrohrad cítí před druhým úterním osmifinále velkou šanci na postup, protože se při losu vyhnuly favoritům soutěže. Celek z Lisabonu chce dát zapomenout na páteční porážku ve šlágru portugalské ligy 1:2 s Portem, kvůli níž přišel o sérii jedenácti vítězství.

Vzhledem k tomu, že ruská liga ještě nezačala, hrál Petrohrad soutěžní zápas naposledy 9. prosince, kouč André Villas-Boas to ale za problém nepovažuje. "Na soustředěních jsme odehráli dostatek zápasů. Zajistili jsme, že půjdeme do zápasu s Benficou v nejlepší možné fyzické kondici. Možná je i výhoda, že jsme se nemuseli starat o jiné soupeře a mohli jsme se připravovat jen na Benficu," řekl portugalský kouč Petrohradu.

Duel bude speciální i pro trio hráčů Zenitu Javiho Garcíu, Axela Witsela a Ezequiela Garaye, kteří působili v Benfice. "Zažil jsem v Portugalsku plno krásných věcí, takže je to velmi speciální vrátit se zpět. Bude to krásný dvojzápas a věřím i v dobrý výsledek," řekl Garay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články