Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liga mistrů nabídne lahůdková představení. Atlético čeká Juventus, oslabené PSG vyzve Real

Po úterních osmi zápasech bude 1. kolo skupinové fáze Ligy mistrů pokračovat na dalších osmi stadionech. V očekávání jsou zejména fanoušci v Madridu a v Paříži. Atlético totiž v repríze loňského osmifinále změří síly s Juventusem, PSG nastoupí bez hvězdné trojice útočníků proti Realu Madrid.

Cristiano Ronaldo z Juventusu v souboji s Juanfranem z Atlética Madrid
zdroj: AP autor: Andrea Comas

Na stadionu Wanda Metropolitano se bude opakovat loňského osmifinále. Atlético doma zdolalo Juventus 2:0, ale po porážce 0:3 v Turíně kousalo trpké vyřazení. Hattrickem se o to postaral Cristiano Ronaldo.    

V nadsázce půjde také o souboj věčně druhých týmů, protože za posledních šest ročníků se obě mužstva dokázala dostat dvakrát do finále. Madridský celek v letech 2014 a 2016 nestačil na Real, zatímco "stará dáma" v roce 2015 podlehla Barceloně a předloni Realu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Atlético Madrid

Real Madrid zajíždí do Paříže. V posledních jedenácti duelech s francouzskými kluby neprohrál a podle papírových předpokladů by měl být favoritem i nyní. Domácímu PSG totiž bude chybět trojice útočných hvězd, které se v minulé sezoně postaraly o 11 z 20 gólů týmu v LM.

Neymar je totiž stále v trestu za urážku rozhodčích a Kylian Mbappé s Edinsonem Cavanim jsou zranění. "Je to smutné, ale novou pohárovou sezonu doma nezahájím. Mrzí mě to, ale o to více budu týmu fandit na tribuně," napsal na sociálních sítích Mbappé.

Ztráty však počítá i Real. Mimo hru jsou dlouhodobě zranění Luka Modrič, Isco, Marco Asensio a nově se k nim přidal na marodce kvůli problémům se zády Marcelo. Kvůli trestům bude vítěz čtyř z posledních šesti ročníků postrádat i kapitána Sergia Ramose a Nacha Fernándeze.

Manchester City začne v Doněcku

Souboj starých známých bude k vidění ve skupině C, protože Šachtar Doněck a Manchester City na sebe narazí v hlavní fázi už potřetí za sebou. V minulém ročníku vyhrál anglický šampion venku 3:0, doma pak po triumfu 6:0 zaznamenal nejvyšší pohárové vítězství, které ale v následujícím osmifinále proti Schalke ještě o gól překonal.

Ve zbývajících střetnutích se finalista loňského ročníku Tottenham představí na hřišti Olympiakosu Pireus, Bruggy přivítají Galatasaray, Bayern Mnichov bude hostit Crvenou zvezdu Bělehrad, nováček LM Bergamo nastoupí v Záhřebu proti Dinamu a Leverkusen změří síly s Lokomotivem Moskva.

Sestřihy úterních utkání LM

Harmonogram středečních utkání LM:

18:55 Club Bruggy - Galatasaray
18:55 Olympiakos - Tottenham
21:00 Atlético Madrid - Juventus
21:00 Bayern - CZ Bělehrad
21:00 Dinamo Záhřeb - Atalanta
21:00 Leverkusen - Lokomotiv Moskva
21:00 PSG - Real Madrid
21:00 Šachtar - Manchester City

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články