Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Lewandowski řádil a Bayern po výhře nad Dortmundem získal podeváté německý Superpohár

Dva góly dal, na jeden přihrál. Robert Lewandowski se stal hlavní postavou německého Superpoháru. Útočník Bayernu Mnichov skvělým výkonem zajistil svému týmu výhru 3:1 na hřišti Dortmundu. Bavorský gigant stejného soupeře porazil i loni a celkově si domů odvezl trofej už podeváté.

Hráči Bayernu Mnichov s trofejí pro vítěze německého Superpoháru
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

Nový trenér Julian Nagelsmann získal s bavorským gigantem premiérovou trofej. Nástupce Hansiho Flicka dokonce na lavičce Bayernu poprvé zvítězil, což se mu nepovedlo ve čtyřech přípravných zápasech ani v úvodním bundesligovém duelu s Mönchengladbachem (1:1).

Utkání předcházela minuta ticha a potlesku za legendárního kanonýra Bayernu a německé reprezentace Gerda Müllera, který v neděli zemřel v 75 letech. Hráči obou týmů také navlékli černé pásky.

V prvním poločase hosty podržel brankář Manuel Neuer, když ve velkých šancích vychytal Marca Reuse a Erlinga Haalanda. Ve 41. minutě Bayernu zařídil vedení Lewandowski hlavičkou po centru Sergea Gnabryho.

Je nám líto, video expirovalo.
Německý Superpohár vystřílel Bayernu Lewandowski

Mnichované vstoupili lépe i do druhé půle. Tečovaný centr Alphonsa Daviese posunul Lewandowski patičkou na Thomase Müllera a ten v 50. minutě snadno trefil odkrytou branku.

Haalandovo rychlé snížení neplatilo kvůli ofsajdu. Dortmund však pokračoval ve velkém tlaku a v 64. minutě už domácí fanoušci mohli slavit gól po Reusově výstavní střele z první.

Už za deset minut ale Lewandowski vrátil Bayernu dvoubrankový náskok, když chladnokrevně potrestal špatnou rozehrávku Manuela Akanjiho. Borussia už zápas nedokázala víc zdramatizovat a pod novým koučem Marcem Rosem poprvé zaváhala. Dortmund podlehl úřadujícím německým šampionům v šestém soutěžním duelu po sobě.

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:3 (0:1)

Branky: 64. Reus - 41. a 74. Lewandowski, 50. Müller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články