Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Látal probděl tři noci, pak s Trnavou senzačně dobyl Varšavu

Největší překvapení úterních duelů 2. předkola Ligy mistrů? Jednoznačně vítězství Spartaku Trnava na půdě polského favorita Legie Varšava 2:0. Český trenér slovenského mistra Radoslav Látal přiznal, že tři noci před zápasem nemohl spát, ale po něm neskrýval radost. Osmačtyřicetiletý kouč však navzdory nečekanému výsledku i před domácí odvetou dál považuje své svěřence za outsidery na postup.

"Snad už teď budu moct spát," uvedl s úsměvem Látal a dodal: "Samozřejmě přiznávám, že máme velkou radost. Výsledek nás těší."

Spartak do utkání ve Varšavě velmi dobře vstoupil a v 16. minutě jej poslal do vedení Erik Grendel. V 93. minutě pak stanovil konečný výsledek střídající Ján Vlasko po výkopu brankáře Martina Chudého. Celý zápas opět odehrál i český záložník Jakub Rada.

"Začátek jsme zvládli velmi dobře. Vypracovali jsme si dvě šance a následně vstřelili gól. Ve druhé části nás sice Legia zatlačila, ale myslím si, že v defenzivě jsme pracovali tak, jak jsme chtěli," pochvaloval si Látal, který převzal Trnavu před sezonou a v 1. předkole s ní přešel přes bosenský Zrinjski Mostar.

Teď má slovenský mistr nečekaně na dosah už 3. předkolo. "Nic není rozhodnuté, jsme teprve v poločase. Čeká nás ještě těžká práce, odveta bude velmi náročná. Legia je stále favoritem," zakončil bývalý český reprezentant a vicemistr Evropy z roku 1996.

Polský šampion s českým obráncem Adamem Hlouškem je naopak nečekaně blízko vyřazení. "Vícero hráčů chytilo nějaký virus, někteří v noci zvraceli a měli horečku. Proto nám na trávníku chyběla energie a agresivita. V osobních soubojích jsme byli pozdě. Nechci ovšem hledat výmluvy, nemám to v povaze," podotkl chorvatský kouč Legie Dean Klafurič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články