Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Kuchtův start v Budapešti zůstává nejasný. Měl jsem virózu, přiznal útočník

Bude Jan Kuchta k dispozici pro středeční úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi, nebo nebude? To je otázka, na kterou stále není jasná odpověď. Útočník chyběl kvůli viróze sešívaným už v pátečním ligovém utkání s Teplicemi a je možné, že se nestihne dát stoprocentně do pořádku ani pro bitvu o Evropu. Sám však věří, že minimálně na část střetnutí naskočí.

Jan Kuchta
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Paprskář Pavel autor: Paprskář Pavel

Kuchta jediným gólem rozhodl úvodní ligové kolo ve Zlíně, v páteční generálce na Ferencváros ale scházel. "Měl jsem menší virózu. Sice jsem částečně trénoval, s týmem jsem odcestoval do Budapešti, ale uvidíme po tréninku. Domluvíme se s trenéry, aby to bylo buď na část zápasu, nebo od začátku. To ještě nevíme," řekl v Budapešti Kuchta.

Ferencváros je podle něj silný hlavně v ofenzivě. "Těšili jsme se na ně, protože je to kvalitní tým. Minulou sezonu hráli Ligu mistrů a my ten dvojzápas bereme se vší vážností. Máme svoje silné stránky, ale vnímáme i ty soupeřovy. Koukali jsme na něco na videu," prohlásil Kuchta.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Kuchtův start nebudeme lámat přes koleno, chceme ho mít v pořádku na odvetu

"Myslím si, že nejsilnější jsou v přechodu do útoku, středová formace Ferencvárose je také velmi silná. I obě křídla a hrotový útočník, takže na ně si musíme dávat velký pozor, stejně tak na celý Ferencváros. Ne nadarmo se dostali do Ligy mistrů. Celou jejich soupisku bereme vážně," dodal bývalý hráč Liberce či Teplic.

Těší se na bouřlivou kulisu, která má při utkání panovat. Dnes vpodvečer bylo prodáno 17 z 22 tisíc vstupenek. "Minulou sezonu jsme hráli bez diváků, akorát je minus v tom, že tam nebudou naši fanoušci, kteří by vytvořili ještě lepší atmosféru. Budeme to muset vydržet a zvládnout to i za ně. Budeme se těšit za týden na odvetu u nás, protože tam věříme, že to stvrdíme. Zítřejší zápas pro nás bude moc důležitý, věříme, že to zvládneme," uvedl Kuchta.

Před sezonou mu přibyli konkurenti do útoku, český šampion angažoval reprezentanty Michaela Krmenčíka a Ivana Schranze. "Konkurence je potřeba a v tomhle klubu bude. Já se soustředím na daný zápas a práci v tréninku, což mě minulou sezonu odměňovalo. Teď věřím, že tuhle následující pomůžu mančaftu do Ligy mistrů a budu pokračovat ve výkonech, které jsem měl v minulé sezoně. Co se týká konkurence, to je na trenérovi. Aspoň na to nebudeme v útoku sami," podotkl s úsměvem Kuchta, který dal v minulé ligové sezoně stejně jako sparťan Adam Hložek 15 branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články