Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krejčí mladší: Rapid nás ničím nepřekvapil, ale chybovali jsme v presinku

Už po 140 sekundách poslal Ladislav Krejčí mladší Spartu do vedení na hřišti Rapidu Vídeň, k vítězství to ale Letenským nestačilo. Dvaadvacetiletého středopolaře mrzelo, že Pražané nevyužili další velké příležitosti a na půdě rakouského celku po dvou inkasovaných gólech po změně stran prohráli 1:2.

Ladislav Krejčí mladší
zdroj: twitter.com/ACSparta_CZ

"Měli jsme šance na 2:0. Kdyby to v prvním poločase bylo 2:0, tak by byl zápas samozřejmě jiný. Šance musíme využívat, jsme v soutěži, v které jich tolik mít nebudeme. Pokud to chceme zvládat, musíme je proměňovat," řekl Krejčí.

Už ve třetí minutě se položil do centru od Dočkala a přesnou hlavičkou umístil míč k tyči. "Připravoval jsem se na to tak, abych podobné situace proměnil. V těchto situacích si momentálně věřím. Byl jsem připravený. Jsem rád, že to tam padlo. Žádné taktické záměry, že bychom chtěli dát gól v prvních pěti minutách, tam ale nebyly," uvedl Krejčí.

V rozmezí 63. až 71. minuty obrátil stav záložník Rapidu Christoph Knasmüllner. "Bohužel tam byly tři situace, kdy jsme se špatně vytočili u presinku. Pustili jsme soupeře až k našemu vápnu, tam jsme to potom nedohráli. To byla základní chyba. Dopustili jsme se jí víckrát a Rapid toho využil," prohlásil rodák z Rosic.

Nemyslí si, že by sparťany negativně ovlivnila bouřlivá kulisa, kterou vytvořilo 19 500 domácích fanoušků. "To je otázka na jednotlivce. Na mě žádný tlak nedolehl. I kvůli tomu fotbal hrajeme, abychom v takové atmosféře mohli hrát. Já jsem za to byl jedině rád," řekl Krejčí.

Rapid podle něj Spartu ničím nezaskočil. "Náš realizační tým nám dal velice dobré informace. Všechno, co jsme si říkali, tam bylo. Hráli velice kvalitní fotbal. Dobře drželi míč a byli silní v ofenzivní části. To jsme věděli, tím nás nepřekvapili. Jen se to potvrdilo. My jsem na konci také ukázali, že s nimi dokážeme hrát. To si musíme odnést do domácího zápasu, abychom z dvojutkání vyšli vítězně," uvedl odchovanec brněnské Zbrojovky.

Odveta je na programu na Letné příští středu. "Zápas si vyhodnotíme, abychom to viděli z vyššího pohledu. Nebudou mít důvod měnit svou hru. O to víc se na to musíme připravit. Musíme najít skuliny, kterých můžeme využít, a odpíchnout se ze situací, které nám vycházely. V domácím zápase nás poženou naši fanoušci. To nám, doufám, také napomůže a půjdeme si za tím, co si všichni přejeme," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články