Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozáčik: Hlavy dole mít nemusíme, jen ať si to užijeme

Plzeň - Brankář Plzně Matúš Kozáčik v zápase s Manchesterem City dlouho držel naděje na bodový zisk, nakonec však ve druhém poločase třikrát inkasoval a s Viktorií na úvod skupiny Ligy mistrů prohrál 0:3. Slovenský gólman ocenil druhý gól Yayi Tourého, který prý byl provedený neuvěřitelně. Podle útočníka Marka Bakoše předvedl City, jak se hraje velký fotbal. "Pokud si z toho něco odneseme, tak to pro nás bude jen pozitivní," uvedl slovenský reprezentant.

Plzeňský trenér Pavel Vrba (vlevo) a trenér týmu Manchester City Manuel Pellegrini
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Záložník Touré se v Plzni prosadil v 53. minutě, když napřáhl z 25 metrů a zakroutil míč přesně do šibenice. "Je vidět, že ten hráč je kvalitní a dokáže to trefit, což se mu povedlo neskutečně. Samozřejmě to člověk chce chytit, já to zkusil, ale on to trefil ode mě a ještě to tam zapadlo. Těžká střela," uvedl Kozáčik.

V úvodní půli se blýskl například proti ráně Jesúse Navase nebo hlavičce bývalého hráče Teplic Edina Džeka. "Ale po přestávce už měl hodně času a podobní hráči už v takových situacích vědí, co dělat," uvedl Kozáčik. "Plzeň hrála velmi dobrý fotbal a v prvním poločase měla několik takových pološancí," řekl Džeko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Manchester City

Porážka s anglickým gigantem v něm nevyvolávala pouze smutek nebo zklamání. "Přestože jsme prohráli, tak si to musíme užívat. Myslím, že vůbec nemusíme mít hlavy dole, ale naopak si musíme užívat každý zápas a pokusit se uhrát co nejlepší výsledky," prohlásil devětadvacetiletý hráč.

Plzeň se podle něj nemusí za svůj výkon proti favorizovanému Manchesteru City stydět. "Věděli jsme, že je to jeden z nejlepších týmů na světě. Chtěli jsme s nimi hrát, nebylo to tak, že bychom zalezli a jenom bránili. Měli jsme i nějaké šance. Budeme to zkoušet dál a uvidíme, jak se ta skupina vyvine, ale víme, že to bude náročné," dodal Kozáčik, jehož tým ve skupině narazí ještě na obhájce trofeje Bayern Mnichov a CSKA Moskva.

"Bojovali jsme, chtěli jsme uhrát pozitivnější výsledek, ale nedali nám šanci. Musíme smeknout klobouk dolů a uznat, že ten mančaft byl lepší," prohlásil Bakoš, jenž považuje za zlomový okamžik první gól ze 48. minuty. Po něm se Plzeň dostala do útlumu a během dalších deseti minut inkasovala ještě dvakrát. "Dostali jsme branku na 0:1 z přečíslení dva na jednoho. Deset minut jsme to nezvládli a oni to rozhodli ve svůj prospěch."

Kvalitou přirovnal Manchester City k Barceloně nebo AC Milán, s nimiž Západočeši hráli při první účasti v základní skupině Ligy mistrů. "Jsou to nejlepší týmy na světě, mají tam nejlepší hráče. Je to něco podobného jako před dvěma lety," uvedl Bakoš.

Džeko je rád, že City veze domů tři body. "Vyhrát první zápas ve skupině je velmi důležité, zvlášť proto, že v předešlých dvou sezonách Ligy mistrů se nám to nepovedlo," řekl bývalý hráč Teplic, jehož současný hvězdný tým usiluje o to, aby poprvé postoupil v Lize mistrů ze základní skupiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články