Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kouč United Rangnick: Verdikty rozhodčích byly podivné a čtyři minuty nastavení byl vtip

Na výkon rozhodčích si po vyřazení z Ligy mistrů postěžoval trenér fotbalistů Manchesteru United Ralf Rangnick. Po prohře 0:1 s Atléticem Madrid na vlastním stadionu v odvetě osmifinále označil rozhodování sudích za podivné. Čtyřminutové nastavení německý kouč pak bral jako vtip. United v součtu s úvodní remízou 1:1 v Madridu vypadli.

Úterní zápas na stadionu Old Trafford rozhodl ve 41. minutě obránce Renan Lodi. Domácí měli šance, ale nedokázali překonat výborného brankáře Jana Oblaka. United neporazili Atlético ani ve čtvrtém utkání v evropských pohárech.

"Ve druhém poločase to bylo těžké a hra byla neustále přerušená. Pořád někdo ležel na zemi. Také bych zmínil některé podivné verdikty rozhodčích," řekl Rangnick v rozhovoru s britskou televizí BT Sport.

"Neříkám, že tohle bylo rozhodující, ale minimálně sudí (Slavko Vinčič) příliš často toleroval zdržovací hrátky. A čtyřminutové nastavení ve druhé půli? To je pro mě vtip," doplnil třiašedesátiletý trenér, který vede United do konce sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United – Atlético Madrid

Cílem manchesterského týmu je umístění v nejlepší čtyřce anglické ligy. Momentálně je pátý. "Musíme být realisté. Aby se to povedlo, potřebujeme vyhrát šest, možná sedm utkání (ze zbývajících devíti) a porazit Arsenal venku. Nebude to snadné, ale uděláme všechno pro to, abychom skončili čtvrtí," prohlásil Rangnick.

Domácí brankář David de Gea ocenil kvalitu španělského soupeře. "Jsou hodně zkušeným týmem a umí hrát takové zápasy. Po jejich gólu pro nás bylo těžké si vytvářet šance. Snažili jsme se až do konce, ale nestačilo to. Jsme hrozně zklamaní," konstatoval bývalý gólman Atlética.

United prodloužili čekání na trofej, naposledy v roce 2017 vyhráli Evropskou ligu pod koučem Josém Mourinhem. "Vyřazení z Ligy mistrů vždycky bolí. Obzvlášť po remíze v Madridu, kde jsme měli vyhrát. Ale to se nám nepovedlo a jsme zase venku. Pro nás další špatný rok, takže je to velmi, velmi těžké," dodal de Gea.

Kouč Atlética Diego Simeone byl samozřejmě spokojený a hovořil o nejlepším zápase sezony. "Obrana byla brilantní a gólman Oblak nám pomáhal zůstat v klidu. Byl to opravdový týmový výkon," řekl po utkání.

Oblak byl také vyhlášen nejlepším hráčem úterního duelu. "Podle mě si tohle ocenění zasloužili všichni z našeho týmu. Víme, jak těžké je zvítězit na Old Trafford, takže máme radost, že jsme to dokázali," prohlásil slovinský brankář.

Jeden z nejtěžších zákroků večera předvedl ve 13. minutě proti střele Anthonyho Elangy, která se odrazila od jeho hlavy. "Kdyby dali gól takhle brzo, bylo by pro nás náročné vrátit se do zápasu. Naštěstí mě míč trefil do obličeje, takové věci se stávají," dodal Oblak.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články