Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Klopp si skalp Bayernu užíval a velebil Maného: Jeho gól si pustím ještě pětsetkrát, řekl

Za návrat mezi evropskou elitu a milník v dějinách Liverpoolu označil Jürgen Klopp, trenér klubu z města Beatles, postup přes Bayern Mnichov do čtvrtfinále Ligy mistrů. Po vítězství 3:1 v Allianz Areně chválil své svěřence a opěvoval úvodní trefu Sadia Maného.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp (vpravo) se raduje s hráči po utkání v Mnichově
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

"Bylo to naprosto zasloužené vítězství. Když jsme hráli fotbal, zničili jsme Bayernu veškerou organizaci hry. A ve druhém poločase jsme podali velmi vyspělý výkon," prohlásil Klopp a dodal. "Postarali jsme se o milník v klubové historii. Liverpool je zpět mezi evropskou elitou."

Liverpool v úvodním vzájemném duelu remizoval 0:0 a v Mnichově ho poslal do vedení Mané, který se obtočil kolem vybíhajícího brankáře Manuela Neuera. Senegalský útočník si připsal desátou branku v posledních deseti zápasech. "Tohle si budu muset pustit asi pětsetkrát. To, co Mané udělal, bylo neuvěřitelné," uvedl Klopp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Liverpool

Kouč také vyzdvihl obranu v čele se stoperem Virgilem van Dijkem, jenž po vlastním gólu Joela Matipa vrátil hostům vedení. Mané pak v závěru druhým přesným zásahem definitivně rozhodl. "Tentokrát jsme bránili tak, jak jsme chtěli. To se nám v předchozích střetnutích nedařilo," uvedl Klopp.

V Bayernu naopak litovali, že nedostali soupeře pod větší tlak. "Věděli jsme, že to bude náročné. Ale v obou zápasech jsme hráli až příliš defenzivně. Dopředu jsme se moc nepouštěli a skoro vůbec jsme neriskovali. A když už jsme je zapresovali, tak jsme tam byli dva na čtyři," konstatoval útočník Robert Lewandowski.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články