Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Klopp po přestřelce: Typický zápas Liverpoolu, velmi vzrušující. A důležitá lekce

Salcburk sehrál v Liverpoolu skvělou partii. Když rakouský celek srovnával na 3:3, trenér Jürgen Klopp jen uznale pokýval hlavou. Nakonec se favorit radoval z vítězství, ale takového, které by jen málokdo čekal. Liverpool dostal pořádné ponaučení.

Jürgen Klopp s hráči Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA

"K dokonalosti to mělo daleko. Byl to typický zápas Liverpoolu, velmi vzrušující. Byla to pro nás velmi důležitá lekce. Raději se ji naučím v průběhu zápasu než po něm. I kdybychom prohráli 3:4, bylo by to stejné. Ale naštěstí jsme vyhráli, máme tři body a musíme si vzít velké ponaučení," řekl Klopp.

"Jsem v pohodě. Věděl jsem, že se musíme o dost zlepšit, a teď to vědí všichni. V pořádku. Zkomplikovali jsme si to více, než jsme museli, ale výsledkově jsme to zvládli," uvedl dvaapadesátiletý Němec, jehož svěřenci v prvním utkání základní skupiny prohráli v Neapoli 0:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool – Salcburk

Důvod ztráty třígólového náskoku byl podle něj jasný. "Ustoupili jsme z velmi úspěšné cesty z úvodní půlhodiny. Byl to jeden z nejlepších výkonů, který jsme předvedli proti velmi dobře organizovanému celku s jasnou myšlenkou a identitou. Dělali jsme všechno, co se jim příčilo, ve vysoké rychlosti. Dali jsme tři branky a mohli přidat další," prohlásil Klopp, který s Liverpoolem v úvodních sedmi duelech anglické ligy nenašel přemožitele.

"Změnili systém, což je dovolené a obvykle to pro nás nepředstavuje problém. Jenže tentokrát to problém byl, protože jsme z nějakého důvodu změnili přístup," konstatoval někdejší kouč Mohuče a Dortmundu.

V další fázi soutěže čeká lídra Premier League dvakrát belgický Genk, za který hraje bývalý záložník Plzně Patrik Hrošovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články