Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klopp po neúspěšném finále: Hráli jsme dobře, ale když prohrajete 0:1, asi ne dost dobře

Navzdory zklamání z porážky s Realem Madrid ve finále Ligy mistrů trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp znovu zdůraznil, že jeho svěřenci mají za sebou skvělou sezonu. "Reds" skončili v lize druzí o bod za Manchesterem City a vyhráli Anglický a Ligový pohár. Německý kouč si je jistý, že jeho tým bude usilovat o trofej v milionářské soutěži i příští rok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Liverpool - Real Madrid

"Moji hráči chtějí pořád vyhrávat. Na tom se nic nezmění ani příští sezonu," řekl Klopp na tiskové konferenci po utkání. "Kde se hraje příští finále, v Istanbulu? Zamluvte hotel," uvedl v nadsázce čtyřiapadesátiletý kouč.

Klopp byl ve finále Ligy mistrů počtvrté, uspěl ale pouze v roce 2019. V sobotu v Paříži byl jeho tým aktivnější, skvělého gólmana Courtoise však nikdo z hráčů "Reds" nepřekonal. Rozhodla trefa Viníciuse Júniora, jediná střela "Bílého baletu" směřující mezi tři tyče.

"Odehráli jsme dobrý zápas, ale když prohrajete 0:1, tak to asi nebylo dost dobré. Zkusili jsme všechno," řekl německý trenér. Liverpoolu se tak nepovedla odveta za finále z roku 2018 se stejným soupeřem a zakončili ročník se dvěma trofejemi.

"Byla to neuvěřitelné sezona. Získali jsme dvě trofeje a další dvě nám unikly nejtěsnějším možným způsobem. V lize byl Manchester City o jeden bod lepší a Real byl lepší o jeden gól," shrnul Klopp.

"V kabině byli samozřejmě všichni zklamaní, ale až to odezní, tak budeme slavit. Postupem času všichni pochopíme, že to byla výjimečná sezona," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články