Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Klopp po dramatu v Marseille vzpomínal na Málagu

Marseille – Fotbalisté Dortmundu v Lize mistrů o svém postupu znovu rozhodli až v závěrečných minutách. Trenér Jürgen Klopp si po dramatickém vítězství 2:1 v Marseille v posledním utkání základní skupiny vzpomněl na minulý ročník, kdy Borussia otočila odvetné dubnové čtvrtfinále s Málagou (3:2) až dvěma góly v nastavení. "Je to fantastický pocit po nervy drásajícím zápase. Bylo to úplně jako s Málagou," zhodnotil Klopp utkání. Vestfálský tým se díky gólu Kevina Grosskreutze z 87. minuty kvalifikoval do osmifinále z prvního místa skupiny F.

Jürgen Klopp slaví postup s Henrikem Mchitarjanem
zdroj: DPA autor: Caroline Seidel

Podle kouče Dortmundu mohlo být závěrečné utkání mnohem klidnější, kdyby si jeho svěřenci lépe poradili se šancemi. "Udělali jsme hodně věcí správně, a přesto byli málem vyřazení. Vytvořili jsme si hrozně moc šancí, ale nedokázali je proměnit," nechápal Klopp. "Byli jsme v jejich šestnáctce každých 30 vteřin, ale míč tam nějak nemohl projít." Až na produktivitu své hráče za výkon i přístup pochválil. "Chlapci do toho dali všechno a byli zcela koncentrovaní. Nemusel jsem na ně ani křičet, stačilo jim jen potichu říct, co musí zlepšit," uvedl trenér Dortmundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Marseille - Dortmund

Kloppa hodně překvapilo provedení i autor vítězné branky. "Na konci musela rozhodnout taková zvláštní střela od Grosskreutze... Je to super pocit. Měli jsme hodně problémů, ale v tomto vypjatém duelu tvrdě bojovali," ocenil šestačtyřicetiletý Klopp. Také slíbil, že hráčům za odměnu dovolí navštívit hotelový bar. "Na hotelu bude šťastná hodinka. Nechápejte mě špatně, nebudou opilí, ale nebudou muset platit," dodal.

I hráči Dortmundu přiznali, že si cestu za výhrou sami zkomplikovali a soupeře, který ve skupině prohrál všech šest utkání, mohli porazit větším rozdílem. "Byli velmi kompaktní, ale měli jsme vyhrát 5:0. Na konci to bylo hodně těsné, ale na tom nezáleží. Je to náš velký den," řekl kapitán Sebastian Kehl. "Bylo skvělé dát gól a zrovna takový gól. Ale zasloužili jsme si to, bylo to senzační," doplnil obránce či záložník Grosskreutz.

Neymar po hattricku Celtiku: Potřeboval jsem takový zápas

Brazilec Neymar přispěl hattrickem a asistencí k výhře Barcelony 6:1 nad Celtikem Glasgow a konečně naplnil velká očekávání, která se do jednoho z největších talentů současného fotbalu po příchodu do Evropy vkládala. Jednadvacetiletý útočník se v předchozích pěti utkáních LM nedokázal prosadit, střelecké trápení zlomil až na závěr skupiny H. Góly ze 44., 48. a 58. minuty se navíc postaral o čtvrtý nejrychlejší hattrick v historii soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Celtic

"Potřeboval jsem takový zápas a doufám, že v tom budu pokračovat. Schoval jsem si na památku míč, aby mi ho mohli podepsat spoluhráči," řekl po duelu na Nou Campu Neymar. Premiérovou branku v Champions League si hodně přál. "Necítil jsem tlak, ale bylo důležité se zapsat do střelecké listiny Ligy mistrů. Je fantastické, že se mi to povedlo hattrickem," uvedl brazilský reprezentant.

"Jsem rád, že jsme skončili první ve skupině, což bylo od začátku naším cílem. Po nedávných dvou porážkách za sebou v LM a lize nám vysoká výhra pomohla. Nyní musíme tímto stylem pokračovat," upozornil Neymar. Při absenci zraněného Lionela Messiho se posunul z levého křídla do středu útoku, kde tradičně operuje argentinská hvězda. "Jsem rád, když hraju. Je mi jedno, jestli uprostřed, nebo na kraji," podotkl vítěz letošního Poháru FIFA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články