Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Klimenta pochválil po gólu i Nagelsmann. Velká pocta, ale do Německa už nepůjdu, přiznal

Sice s Plzní musel strávit další prohru, ale co se osobního výkonu týče, Jan Kliment mohl být po utkání Ligy mistrů proti Bayernu spokojen. Premiérovou trefou v milionářské soutěži snížil na konečných 2:4, což označil jako nezapomenutelný moment, a za svoje představení si vyslechl pochvalu i od kouče bavorského giganta Juliana Nagelsmanna. "Strašně mě zahřálo u srdce, že člověk jeho formátu o mně mluví takhle," přiznal po utkání.

Kliment naskočil do druhého dějství za stavu 0:4 a po snížení Adama Vlkanovy stanovil v 75. minutě konečný výsledek. "Určitě je hezké dát gól Bayernu. Když jsem šel na hřiště, absolutně by mě nenapadlo, že bych mohl dát gól. Ale v průběhu poločasu jsme si vytvářeli šance, tak jsem si říkal, že by se to mohlo odrazit nebo by se něco mohlo naskytnout. Určitě na tenhle gól nikdy nezapomenu, když je to můj první v Lize mistrů," řekl Kliment.

Po přihrávce dalšího náhradníka Libora Holíka se otočil v šestnáctce a brankáře Svena Ulreicha překonal umístěnou ranou k tyči. "Nevím, jestli jsem úplně mířil. Spíš jsem se soustředil, abych to trefil čistě a šlo to hlavně do branky. To, že to skončilo u levé tyče, byl takový bonus," připustil rodák z Jihlavy.

Po zhruba dvouměsíčním svalovém zranění zasáhl teprve do druhého utkání. "Není to špatný návrat. Ale hrál jsem už 20 minut předtím v lize. Já jsem to na sobě určitě poznal, měl jsem nějaké zápasové manko. Trošku jsem funěl, než jsem se do toho dostal. Teď už to bylo zase o něco lepší a samozřejmě gól mi k návratu jenom pomůže," uvedl Kliment.

Bayern, který minulé úterý doma deklasoval Plzeň 5:0, v prvním poločase zcela dominoval a nasázel domácím čtyři branky. "Bayern si do nějaké 40. minuty nahrál, co potřeboval. Udělali změny ve druhém poločase, možná se jim už trochu nechtělo. Nechci říct, že nás pustili do kombinace, protože jsme se snažili, hráli jsme dobře a presovali je. Fungovalo to a samotného mě překvapilo, kolik šancí jsme si vytvořili," řekl Kliment.

Trenér Nagelsmann bývalého hráče Stuttgartu na tiskové konferenci pochválil. "Chtěl bych vyzdvihnout Klimenta, který se mi líbil, už když hrál v bundeslize. Z mého pohledu to byl rozdílový hráč druhé půle. Byl aktivní, zaměstnával naši obranu," ocenil kouč Bayernu, jehož svěřenci vyhráli i čtvrtý zápas ve skupině C a zajistili si postup do osmifinále.

"Hodně mě to překvapilo. Pro mě je pocta už jenom to, že mě zná. Strašně mě zahřálo u srdce, že člověk jeho formátu o mně mluví takhle. Za to mu děkuju," prohlásil Kliment, který se na návrat do Německa nechystá. "To ne, s kolenem bych asi už ani neprošel zdravotní prohlídkou," řekl s úsměvem.

Plzeňští ve skupině zůstávají i po čtyřech kolech na nule. O první body se pokusí za dva týdny na stadionu druhého Interu Milán. "Asi se tam pojede líp, ale Inter docela překvapuje, když doma porazí Barcelonu a venku s ní remizuje. Dá se říct, že to není horší tým než Bayern a Barcelona. Jejich kvalita je obrovská. My už musíme zkusit hrát možná víc odvážněji a útočněji, jak jsme hráli ve druhé půlce s Bayernem, a zkusit tam získat nějaké body," dodal Kliment.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články